Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Ministarstvo državne imovine

Uređena i opremljena dva stana za roditelje, čija se djeca liječe u bolnici na Kantridi

Foto Ministarstvo državne imovine
Foto Ministarstvo državne imovine
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2019. u 19:25 2019-10-10T19:25:10+02:00

RIJEKA Dva stana od 42 i 27 kvadratna metra koje je Ministarstvo državne imovine dalo na korištenje KBC-u Rijeka u svibnju ove godine za potrebe smještaja roditelja djece na liječenju u Dječjoj bolnici Kantrida, potpuno su preuređena i opremljena, priopćilo je Ministarstvo državne imovine.

- Ovi stanovi su iznimno važni za uspješno obavljanje zdravstvene djelatnosti i smještaja obitelji najmlađih pacijenata koji dolaze iz drugih gradova i županija. Za djecu je posebno važna prisutnost roditelja koji su im najveća podrška u danima liječenja, a smještaj u blizini bolnice smanjit će troškove čestih putovanja.
KBC Rijeka se godinama suočavao s problemom nedovoljnog prostora. Po primitku očitovanja KBC-a i iskazivanja potrebe za stanovima, Ministarstvo državne imovine promtno je odreagiralo, provjerilo mogućnosti, donijelo odluku i rješenje za potrebe smještaja roditelja čija se djeca liječe u Dječjoj bolnici Kantrida, kažu u ministarstvu.

Stanovi se nalaze na Mlaki i Krnjevu, a namijenjeni su u prvom redu roditeljima i obiteljima djece koja se liječe na Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku.

U dječjoj bolnici na Kantridi godišnje se hospitalizira oko 5.000 djece, a roditelji i obitelji oboljele djece koji u gotovo polovici slučajeva nisu s riječkog područja, dosad su, bez smještaja, bili primorani putovati da bi bila uz svoju djecu, što ne utječe najbolje na liječenje djece.

Stan_4

Stan_1

Stan_2

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.