Ministarstvo državne imovine

Uređena i opremljena dva stana za roditelje, čija se djeca liječe u bolnici na Kantridi

Portal Novilist.hr

Foto Ministarstvo državne imovine

Foto Ministarstvo državne imovine



RIJEKA Dva stana od 42 i 27 kvadratna metra koje je Ministarstvo državne imovine dalo na korištenje KBC-u Rijeka u svibnju ove godine za potrebe smještaja roditelja djece na liječenju u Dječjoj bolnici Kantrida, potpuno su preuređena i opremljena, priopćilo je Ministarstvo državne imovine.


– Ovi stanovi su iznimno važni za uspješno obavljanje zdravstvene djelatnosti i smještaja obitelji najmlađih pacijenata koji dolaze iz drugih gradova i županija. Za djecu je posebno važna prisutnost roditelja koji su im najveća podrška u danima liječenja, a smještaj u blizini bolnice smanjit će troškove čestih putovanja.KBC Rijeka se godinama suočavao s problemom nedovoljnog prostora. Po primitku očitovanja KBC-a i iskazivanja potrebe za stanovima, Ministarstvo državne imovine promtno je odreagiralo, provjerilo mogućnosti, donijelo odluku i rješenje za potrebe smještaja roditelja čija se djeca liječe u Dječjoj bolnici Kantrida, kažu u ministarstvu.

Stanovi se nalaze na Mlaki i Krnjevu, a namijenjeni su u prvom redu roditeljima i obiteljima djece koja se liječe na Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku.


U dječjoj bolnici na Kantridi godišnje se hospitalizira oko 5.000 djece, a roditelji i obitelji oboljele djece koji u gotovo polovici slučajeva nisu s riječkog područja, dosad su, bez smještaja, bili primorani putovati da bi bila uz svoju djecu, što ne utječe najbolje na liječenje djece.