Riječke ljetne noći

Urban, Prlja, Škaljac i Žak u Harteri s Riječkom filharmonijom

Ivana Kocijan

Da »rock filharmonija« više nije pojam koji spaja suprotnosti, zaslužni su glazbenici Riječke filharmonije i pjevači riječke rock scene – Damir Urban, Zoran Prodanović Prlja, Dean Škaljac i Žanil Tataj Žak



RIJEKA » Bivša Tvornica papira večeras će, s početkom u 21:30, ugostiti koncert »Riječka filharmonija i riječki rokeri«.


Da »rock filharmonija« više nije pojam koji spaja suprotnosti, zaslužni su glazbenici Riječke filharmonije i pjevači riječke rock scene – Damir Urban, Zoran Prodanović Prlja, Dean Škaljac i Žanil Tataj Žak. Oni su pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, u aranžmanima Olje Dešića, i uz sudjelovanje riječkog zbora Jeka Primorja prošle godine na istom mjestu održali koncert samo naizgled nespojivog.


U želji da odgovori zahtjevima riječke publike, Riječke ljetne noći ponovo spajaju ova dva svijeta u univerzalan glazbeni jezik. Tako će se i ovoga ljeta na programu koncerta, ostvarenog u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, naći rock hitovi kao što je »Zaboravit ću sve«, »Ljudi«, »Ciklama«, »Mjesto za mene« i drugih, a istodobno će se »rokeri« ponovno okušati i u izvođenju nekih od najljepših bisera operne literature poput glasovite arije »Nessun dorma« iz Puccinijeve opere »Turandot.