Brojni izlagači

Unikatne rukotvorine i radionice: Od petka do nedjelje u ex-Bernardiju božićni artBazaar

Ivana Kocijan

Trideset i pet izlagača unikatnih rukotvorina, deset radionica, dvije izložbe, humaniratni retro kutak, DJ Smeđi Šećer, Azil i četveronožni prijatelji, veseli šank s finom okrepom, bogat je program božićnog izdanja popularnog riječkog sajma



RIJEKA Sve je spremno za artBazaar koji od petka do nedjelje posjetitelje u ex-Bernardiju očekuje u najvećem izdanju do sada. Trideset i pet izlagača unikatnih rukotvorina, deset radionica, dvije izložbe, humaniratni retro kutak, DJ Smeđi Šećer, Azil i četveronožni prijatelji, veseli šank s finom okrijepom – sve to donosi božićni artBazaar.


Za velike i male


U petak je na rasporedu radionica video mappinga koju će voditi Igor Crnković koji će polaznicima predstaviti osnove kreativne tehnike kojom se površine ili objekti mogu pretvoriti u videoekran i redefinirati prostor u dinamičnu vizualnu instalaciju. U petak će biti održana i dječja radionica izrade lampiona. Vodit će je Jadranka Lacković iz ArtMašine koja će djecu naučiti kako reciklirati stare staklenke i izraditi božićnu svjetiljku. ArtMašina organizira i radionicu za velike – radionicu izrade kapa i rukavica od starih džempera.


Ivana Golob Mihić i Natali Bosić iz Vijeća mladih Benčić u subotu pripremaju edukativno-kreativne radionice za djecu na kojima će se kroz igru, pisanje i upotrebu mixed media tehnike kolažiranja baviti temom solidarnosti i aktivnog sudjelovanja u društvu. Azil Viškovo također organizira radionicu za djecu na kojoj će najmlađi voditi kreativne razgovore o tome što je psima i macama potrebno kako bi bili sretni. U subotu će biti održana i radionica kaligrafije koju će voditi Leo Kirinčić.


Interaktivna izložba




Za nedjelju je najavljena radionica izrade blagdanskih čestitki u tehnici kolažne stop-animacije. Radionica je namijenjena djeci od 10 do 15 godina, a vodit će je Suzana Ravaršan, Josipa Komljenović i Stjepan-Emanuel Mandekić iz Udruge AnimatoRI koja se bavi filmskim i umjetničkim stvaralaštvom. U planu je i održavanje Etsyonice – etsy radionice koju u partnerstvu s artBazaarom organizira Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca.


Voditeljica radionice je Ema Juretić, na Etsy platformi poznatija kao Dilemma Posters. U sklopu artBazaara bit će održana interaktivna izložba by Gospodin Brodski te radionice otvorenog tipa »Podrumski objekti 2«, interaktivna videoinstalacija.


Posjetitelji će moći razgledati i izložbu radova koje su pripremili studenti Akademije primijenjenih umjetnosti: Dajana Jurman-Osip, Renata Petani, Rebecca Đuran, Anja Jelavić, Anita Kos, Nicol Načinović, Zoe Miloš, Petra Bojkovski, Dora Filipović, Nives Žarković, Paola Lugarić, Ivona Štefanec, Rino Banko, Marko Človek, Tanja Blašković, Mateja Cik i Ela Štefanec. Humanitarni retro fotokutak na artBazaar donose TinyBizz photography (Martina Kax Šalov, Daniela Mikičić i direktorica Tia Mikičić) i Retro House koji će se pobrinuti da s božićnog sajma sa sobom odnesete i predivnu fotouspomenu i pritom nekome pomognete.