Informatička edukacija

Umirovljenici se upoznali s osnovama informatike: ‘Tečaj bio jasan i zabavan’

Slavica Kleva

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER



RIJEKA – Dugi niz godina sam umirovljenica, tek sam se na kraju radnog vijeka uspjela upoznati malo s čarima informatike, no kasno, stigla je mirovina, kazala nam je Milka Štanfelj, koja je jučer došla u Vjećnicu Grada Rijeke po priznanje jer je završila besplatni informatički tečaj.


Jako sam bila zadovoljna tečajem, sve najbolje o informatičarima Centra za tehničku kulturu koji su bili vrlo zabavni, jasni i naučili nas svemu, kazala je Štanfelj, zaključivši da je projekt izvrstan te da ga treba i dalje provoditi.


U ovogodišnjem ciklusu besplatnih informatičkih tečajeva koje provodi CTK Rijeka, koji su namijenjeni osobama starije životne dobi, braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, kućanicama 50 plus i osobama s invaliditetom, održan je osnovni informatički tečaj koji je završilo 85 polaznika.




– Od 2005. Grad Rijeka organizira besplatnu informatičku edukaciju za osobe starije dobi i osobe s invaliditetom, a do sada je tečaj ovog tipa završilo gotovo četiri tisuće polaznika, kazao je u prigodnom pozdravnom govoru još jednoj grupi polaznika zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.


Zanimljivost jest da su kao najstariji polaznici uspješno završili tečaj 82-godišnji Božidar Ermenc, 82-godišnji Luka Tolo, 78-godišnja Ljubica Vidović i 78-godišnja Dubravka Petričić.