Rijeka pliva

Ukrasi za deset: Riječki školarci i olimpijci okitili bor na Bazenima Kantrida

Sanja Gašpert

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Tema ovogodišnjih ukrasa je upravo broj deset, povodom 10 godina Bazena Kantrida, 10 godina projekta Rijeka pliva i 10 godina od organiziranja 13. europskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenim



RIJEKA Učenici drugih razreda Osnovne škole Kantrida iz Rijeke okitila su bor na Bazenima Kantrida Rijeka. Djeci, inače polaznicima projekta Rijeka pliva, u kićenju su pomogli predstavnici Riječkog sportskog saveza, Rijeka sporta te riječki olimpijci, a događanju je nazočio i gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel.


Bor na Bazenima Kantrida prvi puta okićen je prije deset godina povodom božićnih blagdana, a tema ovogodišnjih ukrasa je upravo broj deset, povodom 10 godina Bazena Kantrida, 10 godina projekta Rijeka pliva i 10 godina od organiziranja 13. europskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima 2008. godine.


Organizirana obuka plivanja za sve učenike osnovnih škola grada Rijeke uvedena je školske 2008./2009. godine kroz projekt Rijeka pliva. Do sada je u projektu ukupno sudjelovalo 10.517 učenika drugih razreda iz riječkih osnovnih škola, odnosno iz svih 25 osnovnih škola Grada Rijeke. Svrha projekta Rijeka pliva je poučiti vještini plivanja učenike drugih razreda osnovnih škola.





Kako ističu organizatori, u projekt su uključeni drugi razredi jer su obzirom na psihofizički razvoj najprikladnija skupina za obuku plivanja. Uslugu prijevoza učenika obavlja Rijeka plus d.o.o., a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dalo je suglasnost za obavljanje programa projekt Rijeka pliva.


Agencija za odgoj i obrazovanje programu projekta Rijeka pliva dalo je pozitivno stručno mišljenje. Zajednica sportskih udruga grada Rijeke Riječki sportski savez dobitnik je godišnje nagrade za obuku neplivača u Republici Hrvatskoj za 2016. godinu za projekt Rijeka pliva koju dodjeljuje Hrvatski savez sportske rekreacije Sport za sve.