Natjecanje iz engleskog jezika

Učenica OŠ Centar Victoria Botički osvojila prvo mjesto u kategoriji priče

Ingrid Šestan Kučić



RIJEKA  Učenica osmog razreda Osnovne škole Centar Victoria Botički osvojila je prvo mjesto u kategoriji priče na natjecanju iz engleskog jezika »English All Around« kojeg organizira Privatna umjetnička gimnazija iz Zagreba.


Učenici osnovnih i srednjih škola natječu se u sricanju, govorništvu, debati, glazbi, glumi, filmu, priči, prezentaciji, a ovogodišnja tema natjecanja bila je »Identitet«.


Učenici OŠ Centar uzrasta od 3. do 8. razreda su u sklopu multimedijske grupe, pod vodstvom mentorica Snježane Carević Tomac i Bogdane Čiče snimili su film »Šta da? Fragments of Rijeka’s Identity«, a osmašice Dorotea Topić i Victoria Botički, pod vodstvom mentorice Maje Jakus, napisale su priče, pod nazovom »An Angel in Me« i »In a Split Second«.




Učenici OŠ Centar postigli su zapažene rezultate i na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika, Hippo Competition. Naime, učenik 5. razreda David Fućak, učenica 6. razreda Matea Mijolović te učenica 8. razreda Victoria Botički plasirali su se na državno polufinale tog natjecanja.