Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. siječnja 2020.
Ekocid

UGROŽENA PRIRODA I LJUDI Policija otkrila tko je bacio kante s naftnim derivatima na Velom vrhu

Foto: V. PAUŠIĆ
Foto: V. PAUŠIĆ
Autor:
Objavljeno: 22. prosinac 2017. u 11:19 2017-12-22T11:19:00+01:00

Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, priopćeno je iz PU primorsko-goranske

"Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo onečišćenje okoliša.

Policija ga sumnjiči da je početkom prosinca ove godine na području Velog Vrha u Rijeci protivno propisima u okoliš bacio više metalnih i plastičnih kanti s oko 400 litara krutih i tekućih naftnih derivata, čime je mogao trajnije ili znatno ugroziti tlo, biljne i životinjske vrste, ali i zdravlje ljudi.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu", priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

Podsjetimo, Novi list je nedavno izvijestio kako je s vrha petnaestak metara visoke stijene bačeno petnaestak kanti punih maziva ili neke slične supstance čiji se sadržaj potom razlio po uređenoj stazi u podnožju stijene. Nemili prizor su zatekli riječki alpinisti Zoran Mislej i Vladimir Paušić koji su i obavijestili policiju.

Foto: V. PAUŠIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.