EU projekt

U.Z.O.R. osigurao nezaposlenima Riječanima besplatno osposobljavanje po vlastitom izboru

Portal Novilist.hr

Nezaposlene osobe će imati priliku izabrati program stručne edukacije kako bi bili konkurentniji na tržištu rada

Nezaposlene osobe će imati priliku izabrati program stručne edukacije kako bi bili konkurentniji na tržištu rada



RIJEKA Riječka Udruga U.Z.O.R. započela je EU projekt ‘Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti’, kojim nezaposlenima osiguravaju osposobljavanje po vlastitom izboru.


Tijekom naredne dvije godine Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka će, dugotrajno nezaposlenim ženama žrtvama nasilja u obitelji, mladima dugotrajno nezaposlenima, kao i dugotrajno nezaposlenima omogućiti besplatno stjecanje stručnih znanja i vještina putem odabranog verificiranog programa osposobljavanja.


Nezaposlene osobe tako će imati priliku izabrati program stručne edukacije kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Također, svima je osigurano individualno psihološko savjetovanje i stručna pomoć u učenju. Sve navedeno umanjit će rizik od socijalne isključenosti i siromaštva, ističu u udruzi.




Ciljevi su projekta: 


1. Jačanje stručnih znanja nezaposlenih – kroz uključivanje u programe obrazovanja odraslih


2. Osnaživanje te razvoj mekih i transverzalnih vještina nezaposlenih osoba kroz savjetovanje i radionice


3. Jačanje kapaciteta stručnjaka (koji rade s nezaposlenima) kroz uključivanje u radionice mindfulnessa


Projekt je u stopostotnom iznosu sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Njegova ukupna vrijednost je 702.776,41 HRK, a razdoblje provedbe traje do 31. ožujka 2021. godine.


– Od svog osnutka Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka surađuje s Gradom Rijeka i sa Centrom za socijalnu skrb Rijeka koji su ujedno i partneri Udruge u Projektu. Kroz dugogodišnju zajedničku suradnju ostvareni su brojni vidljivi rezultati u domeni socijalne skrbi te je prepoznata potreba za dodatnom podrškom marginaliziranim skupinama.


Ovaj projekt će značajno doprinijeti zapošljavanju i socijalnoj integraciji nezaposlenih žena žrtava nasilja u obitelji kao i svih nezaposlenih osoba na način da kontinuirano jača stručna znanja te osoban rast i razvoj pojedinca, izjavila je koordinatorica projekta Paula Bogović.


Svi zainteresirani više informacija mogu dobiti na broju telefona 099 351 0196 ili se mogu javiti na mail [email protected]. Kontakt osoba je Ana Fabijan.