Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
26. siječnja 2020.
Svečana misa

U župnoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela u Jelenju: Za đakone zaređeni Josip Pende i Domagoj Duvnjak

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 20. listopad 2018. u 17:44 2018-10-20T17:44:27+02:00

RIJEKA Bogoslovi riječkog Sjemeništa »Papa Ivan Pavao II.« Domagoj Duvnjak i Josip Pende danas su postali đakoni Riječke nadbiskupije. Tijekom svečane mise u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Jelenju zaredio ih mons. dr. Ivan Devčić riječki nadbiskup, predvodeći slavlje u zajedništvu s poglavarima riječkog Bogoslovnog sjemeništa i mnogim drugim svećenicima Riječke nadbiskupije.

Kao uzore đakonske službe i služenja, novim je đakonima nadbiskup Devčić u propovijedi istaknuo đakone sv. Stjepana i sv. Lovru, da u svim životnim kušnjama poput njih ostanu vjerni Kristu, da od njih uče o služenju siromasima i odgovornom upravljanju crkvenim dobrima za ostvarenje crkvenog poslanja – navještanja Radosne vijesti svim ljudima.

Domagoj Duvnjak rođen je 1991. godine u Zagrebu, a u sjemenište je otišao iz Lovinca u Lici, gdje se kao dijete s roditeljima preselio. Josip Pende rođen je u Rijeci 1990. godine, podrijetlom je iz Novalje na Pagu odakle se s obitelji doselio u Dražice u grobničkoj župi Jelenje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu