Garderoba za nula kuna

U subotu u Caffe Baru Lujzijana razmijenite odjeću koju više ne nosite za onu koju želite

Portal Novilist.hr

Kako bi svoju novu odjeću mogli lakše odnijeti do kuće, organizatori su u goste pozvali Tijanu Mihailović, koja će predstaviti svoje unikatne ruksake izrađene iz recikliranih materijala, poznate pod imenom Ruk.sak

U subotu, 13. lipnja, u 19 sati, u Caffe Baru Lujzijana u Rijeci (Franje Račkoga 68), u organizaciji riječke vintage trgovine Vintage Getaway, održat će se razmjena odjeće. Sa sobom donesite odjeću i modne dodatke, koji zauzimaju mjesta u vašim ormarima, ali već dugo ne u vašim srcima i zamijenite ih  odjevnim predmetima drugih ljubitelja mode. Osvježena garderoba za 0 kuna! Kako bi svoju novu odjeću mogli lakše odnijeti do kuće, organizatori su u goste pozvali Tijanu Mihailović, koja će predstaviti svoje unikatne ruksake izrađene iz recikliranih materijala, poznate pod imenom Ruk.sak. Tijana je magistra primijenjenih umjetnosti, koja svoju umjetničku narav i ljubav prema ekologiji, izražava u stvaranju zanimljivih ruksaka iz recikliranih materijala. Tijana kaže da su njene rukotvorine završile u domovima ljudi koji se ne opterećuju modom, nego svoju individualnost žele izraziti kroz zanimljive, unikatne i nosive komade. U goste dolaze i fotografkinje, poznate po imenu TinyBizz, te ljubiteljica fotografije, Ivana Diklić.

Martina i Daniela, znane kao  TinyBizz, su prijateljice koje trenutke love svojim fotoaparatom.  Jedan pogled, jedan osmijeh, jedan trenutak mogu postati najbolja fotka, i to je razlog zašto uživaju u svome poslu.


Ivana Diklić je svoj izričaj pronašla u crno bijeloj fotografiji, koja za nju predstavlja čistu, ogoljenu emociju. Ivana je samouka, a godine iskustva, uloženog truda i ljubavi prema fotografiji su joj donijele nekoliko nagrada riječkih fotografskih klubova. Fotografija je, kaže, njena potreba, psihoterapija i medij pomoću kojega upoznaje samu sebe.


Umjetnice su u svoje objektive ulovile svaka svoju viziju nostalgije te pripremile dvije zanimljive izložbe fotografija.




Za ljubitelje starih glazbenih hitova organizira se i zagrijavanje glasnica na karaokama. Za najbolje bit će osigurane i nagrade.


Pravila za sudjelovanje u razmjeni odjeće:


– Svaki sudionik može donesti najmanje tri, a najviše pet komada odjeće ili modnih dodataka.- Odjeća i modni dodaci neka budu čisti, bez oštećenja i ne izblijedjeli. Ukratko, na razmjenu donesite odjeću kakvu bi i sami željeli pronaći za sebe. Jednom riječju, očuvanu.- Odjeća i modni dodaci za razmjenu prikupljat će se na terasi Caffe bara Lujzijana od 19 do 20.30 sati. Odjeća donešena iza 20.30 sati neće biti prihvaćena.- S razmjenom se počinje u 20.45 sati.- Redoslijed pretraživanja i odabira bit će određen ždrijebanjem.- Svaki sudionik s razmjene smije odnijeti maksimalno pet komada, osim u slučaju da nakon završetka razmjene odjeća ostane bez vlasnika.- Komade koji nakon završetka događanja ne budu »usvojeni«, Vintage Getaway će pokloniti u dobrotvorne svrhe.