Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. rujna 2019.
Hrvatski časnički zbor

U subotu na Zametu prrvi međunarodni susret kolekcionara militarije

Čestmir Komarek i Damir Batistić / Snimio Silvano JEŽINA
Čestmir Komarek i Damir Batistić / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 22. lipanj 2017. u 14:46 2017-06-22T14:46:31+02:00

RIJEKA  U prostorijama Hrvatskog časničkog zbora održana je tiskovna konferencija u povodu održavanja 1. Međunarodnog susreta kolekcionara militarije - vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja.

Tom prigodom o susretu koji će se održati ove subote u prostoru Male dvorane Sportskog centra Zamet govorio je predsjednik HDKM-a, Hrvatskog društva kolekcionara militarije, Damir Batistić.

– Očekujemo osim domaćih izlagača i izlagače iz Splita, Zagreba, Pule, Slovenije i Italije. Kao zanimljivost bih istaknuo da će posjetitelji imati priliku vidjeti i vrijedne eksponate iz vremena  Drugog svjetskog rata, ordene i opremu koji su posebno interesantni kolekcionarima. Očekuje se i veći broj izlagača hrvatskog vojnog znakovlja iz vremena Domovinskog rata. Stotog posjetitelja očekuje poklon iznenađenja od strane Hrvatskog društva kolekcionara militarije – kazao je Batistić dodajući da će u sklopu susreta biti otvorena i izložba maketa vojnih vozila i zrakoplova Čestmira i Damijana Komareka.  

Naglašeno je i da svi  koji se žele učlaniti u HDKM mogu to učiniti za vrijeme trajanja susreta koji se održava  ove subote u prostoru Male dvorane Sportskog centra Zamet od 9 do 12.30 sati, a za izlagače od 8.30 do 13 sati. Ulaz je slobodan, a svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti putem maila tajnika društva – firedispatch67@gmail.com.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.