Akcija dobročinitelja

U subotu na Trsatu humanitarni koncert “Svi za Mariju – Marija za sve”

Sanja Gašpert

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA Hrvatsko viteško društvo Zrinski i Frankopan – Trsat organizira u subotu, 27. svibnja u 20 sati u Hrvatskoj čitaonici Trsat humanitarni koncert »Svi za Mariju – Marija za sve«, kao dio humanitarne akcije kojom se prikupljaju sredstva za liječenje Marije Begović iz Viškova, koja boluje od dvije vrste rijetkih autoimunih bolesti za koje nema adekvatnog liječenja u domovini.


– Mlada djevojka Marija Begović iz Viškova, inače aktivna u Franjevačkoj mladeži, svoje izlječenje mogla bi pronaći u Njemačkoj, na University Medical Center Hamburg-Eppendorf. Operacije bi stajale oko 300 tisuća kuna, a građani sredstva mogu donirati i pozivom na humanitarni telefon 060 9003, kazao je predsjednik HVD-a Zrinski i Frankopan Marijan Kauzlarić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


U humanitarnom koncertu »Svi za Mariju – Marija za sve« sudjeluju Aledory, Silvana i Duško Jeličić, Matej Mijalić, Jelena Barbarić-Mijalić, Vokalna skupina Zvir, kao i Dom mladih Rijeka, odnosno njegove sekcije i članovi – Abracadabra, ZT Band, Superband, Petra Bokulić, Dora Bokulić, Marijana Milić i Zbor gitara Doma mladih. Voditeljica programa je Gordana Juretić-Perušić.