Uz Svjetski dan zdravlja

U subotu na Korzu Udruga “Palentar” dijeli 500 porcija domaće i zdrave palente kompirice

Barbara Čalušić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Bit će organizirano i natjecanje u miješanju palente dok će se na štandovima promovirati zdravi prehrambeni proizvodi koje će građani moći degustirati. Riječani će moći izmjeriti krvni tlak, dijelit će se edukativni materijali i savjeti o zdravom načinu života



 I danas, više je od dva milijuna smrti godišnje u svijetu povezano s neispravnom hranom i zagađenom vodom pa hrana sigurna za zdravlje predstavlja jedan od velikih javnozdravstvenih izazova. Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja na riječkom području nastavit će se javnozdravstvenim aktivnostima koje završavaju javnozdravstvenom akcijom kao centralnom aktivnosti koja će biti održana u subotu na riječkom Korzu. 


  Kako su najavili predstavnici Zavoda, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, na Korzu će Udruga »Palentar« u subotu od 10 do 13 sati pripremiti oko 500 porcija domaće i zdrave palente kompirice. Bit će organizirano i natjecanje u miješanju palente dok će se na štandovima promovirati zdravi prehrambeni proizvodi koje će građani moći degustirati. Riječani će moći izmjeriti krvni tlak, dijelit će se edukativni materijali i savjeti o zdravom načinu života.


  U kulturno-umjetničkom programu sudjelovat će zborovi Mali Riječani i Morčići, zbor Gimpl iz Ravne Gore i plesna skupina Flashdance Unit.