Treći rotor

U rujnu kreće izgradnja kružnog toka u Šoićima

Barbara Čalušić

Foto: Vedran Kruza

Foto: Vedran Kruza

Hrvatskim cestama dostavljen je kompletan projekt te pripadajuća građevinska dokumentacija potrebna za gradnju rotora u Šoićima. Hrvatske ceste su investitor, a vrijednost radova, kao i njihovo trajanje, znat će se kada Hrvatske ceste izaberu izvođača, kaže načelnik Općine Dražen Vranić



KOSTRENA Radovi na cesti koja vodi od groblja u Svetoj Barbari do magistrale i spoja na budući rotor, trebali bi, kako najavljuju u Općini Kostrena, krenuti krajem ožujka i završiti krajem srpnja. Ovom cestom, zajedno s budućim rotorom Šoići uredit će se bolji pristup Poslovnoj zoni, a vrijednost radova iznosi 2,9 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Dinokop d.o.o. Omišalj.


Ovi su radovi svojevrsna uvertira u izgradnju trećeg kostrenskog rotora koji će se nalaziti praktički na samom ulazu u Kostrenu iz smjera Bakra na Jadranskoj magistrali. Kao i u slučaju rotora u Šodićima, investitor su i ovaj put Hrvatske ceste. – Hrvatskim cestama dostavili smo kompletan projekt te pripadujuću građevinsku dokumentaciju potrebnu za gradnju rotora u Šoićima. Hrvatske ceste su investitor, one financiraju izgradnju rotora u Šoićima. Vrijednost radova kao i njihovo trajanje znat ćemo kada Hrvatske ceste u postupku javne nabave izaberu izvođača. Prema dogovoru s Hrvatskim cestama radovi bi trebali započeti najkasnije u rujnu, tako da očekujem da bi taj rotor trebao biti gotov do kraja ove godine, kaže načelnik Općine Kostrene Dražen Vranić.

Radovi na kostrenskim prometnicama obilježit će veći dio godine. Tako je tijeku proširenje ceste Rožmanići – Plešići koje zajednički financiraju Općina Kostrena i Županijska uprava za ceste, a rok dovršetka je u ožujku. Tim proširenjem napokon će se riješiti usko grlo koje je postojalo na tom dijelu ceste.


Na dijelu iste ceste od zgrade Općine pa do raskrižja s Ulicom Ive Šodića dosad nije bio izveden vodovod pa neke kuće svoje vodomjere imaju prilično udaljene od kuća, na gornjoj staroj cesti koja prolazi kroz Sv. Luciju. U suradnji s Vodovodom i kanalizacijom Općina Kostrena će riješiti taj dugogodišnji problem.




– Iz tog razloga na ovom dijelu ceste se nikad nije stavio završni sloj asfalta. Nakon što ViK postavi vodovod, na tu cestu postavit će se i završni sloj asfalta, čime će cesta konačno imati normalan kolnik, bez rupa, kanala i prekopa. ViK će radove na postavljanju vodovoda započeti nakon što oni okončaju postupak javne nabave u kojem će biti izabran izvođač radova. Vjerujem da će to biti vrlo brzo, najavljuje Vranić.