Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Dan bolesnika

U riječkome KBC-u danas pregledi do 20 sati, uskoro popodnevni rad u ambulantama

Foto Roni BRMALJ
Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 11. veljača 2015. u 16:16 2015-02-11T16:16:00+01:00

Neki od tih pregleda kolonoskopija, ultazvučni pregled srca, koronografija ili mjerenje očnog tlaka. Kako bi se skratile liste čekanja u riječki KBC-u će se uskoro uvesti popodnevni rad u ambulantama, najavio je Štimac

RIJEKA Ambulante u riječkom KBC-u u kojima se najduže čeka na pregled, na Svjetski dan bolesnika u srijedu, radit će do 20 sati, rekao je novi sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Davor Štimac, naglasivši da su neki od tih pregleda kolonoskopija, ultazvučni pregled srca, koronografija ili mjerenje očnog tlaka.

Kako bi se skratile liste čekanja u riječki KBC-u će se uskoro uvesti popodnevni rad u ambulantama, najavio je.

Sanacijski upravitelj riječkoga KBC-a ustvrdio je kako pročelnici i predstojnici klinika i odjela još uvijek smatraju da je njihova odgovornost samo za stručni dio, a ne i za financijski i organizacijski segment, kako bi trebalo biti.

Oni koji ne budu mogli voditi uspješno klinike, neće biti pročelnici, naglasio je Štimac.

Uz skraćenje listi čekanja, kao jedan od prioriteta rada nove uprave, smanjit će se broj zaposlenih i visoke stope bolovanja u riječkom KBC-u, dodao je.

Sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka najavio je i otvaranje dvaju izdvojenih ambulanata KBC-a u četvrtima Vežica i Zamet.

Zbog potreba poslijepodnevnog rada, morat će se riješiti pitanje prekovremenih sati i reorganizacije rada, a to će učiniti nova uprava, dodao je.

U Klinici za pedijatriju, odnosno Dječjoj bolnici na Kantridi, zatvorit će se dva derutna objekta zbog sigurnosti dječjih pacijenata, a planirana je i gradnja 'toplog hodnika' između dvaju zgrada poliklinike i dječje kirurgije, jer sad mali pacijenti moraju po svim vremenskim uvjetima prolaziti otvorenim prostorom između zgrada zbog svakog dijagnostičkog ili drugog zahvata, najavio je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.