Jasna Vrhovac u akciji

U petak se na Kantridi prikuplja hrana i školski pribor za dječicu slabijeg imovinskog statusa

Portal Novilist.hr

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL



RIJEKA Riječka humanitarka Jasna Vrhovac u petak, 30. kolovoza, u 18 sati, na parkingu kod autopraonice u Liburnijskoj ulici na Kantridi, organizira novu humanitarnu akciju. Ovog puta prikuplja se hrana i školski pribor za dječicu čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja.


– Ukoliko ste u mogućnosti donirati nešto od niže navedenog neizmjerno bi vam bile zahvalne. Naime, imamo pet samohranih majki. Sve odreda su podstanarke sa dvoje ili više djece. Hrane se isključivo onim što je na akcijama u trgovačkim centrima da bi mogle podmiriti sve režije.


Jedna od tih mama je nedavno završila na hitnom traktu zbog premorenosti. Nekoliko poslova odjednom je radila da bi mogla prehraniti svoju djecu i sebe. Rekla mi je tada: ‘Nije meni teško raditi, nego mi je žao što nikada, ma koliko god radila, ne mogu zaraditi za sve potrebe svoje djece’.




Na žalost, i ostale dijele istu sudbinu, navela je Jasna Vrhovac.


Među ostalim, za prvi razred osnovne škole potrebne su:


– hrvatski jezik: crtančica i pisanka A (po 2 komada)


– matematika: mala geometrijska pisanka i matematička pisanka (po 2 komada)


– priroda i društvo: crtančica (2 komada)


– likovna kultura: kolaž papir (2 kom.), ljepilo u sticku ili kutijici – karbofix, olovka HB, olovka za crtanje 2B, flomasteri, drveni pasteli, akvarel (vodene) boje, tempere + bijela tempera, kistovi – tvrdi (plosnati) i mekani (okrugli), paleta, plastelin, glinamol, škarice, stolnjak (plastični) – 50×60 cm


– TZK: majica, kratke hlačice (bijela majica, tamne jednobojne hlačice), tenisice ili papučice, platnena vrećica (mali ručnik, krpena salveta, plastična čaša)



– Molile bi vas bilježnice A4 formata mekog uveza (jer one tvrdog uveza su preteške djeci u torbi), vodene bojice, tempere, pastele, drvene bojice, pernice, olovke, gumice, šiljila, trokute, šestare i ostalo. Da bi kaznili one koji su nas doveli do ruba, treba ih postiditi dobrim djelom, a to možemo samo mi, svi zajedno. Hvala, ističe u svom pozivu Jasna Vrhovac.