Rijeka filmska kulisa

U nedjelju se zatvara Demetrova ulica u Rijeci. Razlog – snima se britanska TV serija

Ljiljana Hlača

Demetrova ulica - možda Riječanima baš i ne tako nešto privlačna - čini se da je idealna za ono što će se u nedjelju tu snimati



Za potrebe snimanja scena za seriju Strike Back (Protuudar) te na temelju zahtjeva producenta Ambasada film iz Dubrovnika u nedjelju 3. rujna 2017. godine od 7 do 19 sati, za sav promet bit će zatvoren dio Demetrove ulice u Rijeci (centar) i to od raskrižja s Ulicom Riva Boduli do raskrižja sa Matačićevom ulicom, u ukupnoj dužini od oko 185 metara, objavljuje Gradski prometni centar.


Osim što će se dionica Demetrove zatvoriti za sav promet, duž dionice zabrane prometovanja bit će zabranjeno parkiranje vozila. Auti koji ostanu u ulici uklonit će pauk. Tijekom perioda zatvaranja dijela Demetrove ulice, sav promet iz Ulice Riva Boduli preusmjerit će se Ulicom Senjsko pristanište do raskrižja s Demetrovom ulicom te dalje Demetrovom i Wenzelovom ulicom do Ulice Ivana Zajca. Kako privremeno zatvaranje dijela Demetrove ulice za prometovanje ne utječe na prometovanje Zagrebačkom ulicom te Matačićevom ulicom, u tim ulicama neće doći do promjene režima prometovanja.


U cilju realizacije navedene regulacije prometa, u Ulici Riva Boduli te u Demetrovoj ulici postavit će se privremena prometna signalizacija. Gradski prometni centar moli sve sudionike u prometu za strpljenje te da poštuju privremenu regulaciju prometa.




Strike Back je američko-britanska serija koja se već neko vrijeme prikazuje (ovo je snimanje šeste sezone). Riječ je o akcijsko-pustolovnoj seriji s elementima špijunske fikcije. Demetrova ulica – možda Riječanima baš i ne tako nešto privlačna – čini se da je idealna za ono što će se u nedjelju tu snimati. Naime, snimat će se potjera to jest trčanje glumaca, filmska pucnjava i improvizirat će se sudar dvaju vozila na samom raskrižju. Osim toga snimat će se i tzv. »walk and talk« scene to jest scene hodajućeg dijaloga, saznajemo.