Blagdanski program

U nedjelju počinje manifestacija Božić u Bakru, evo što sve donosi

Sanja Gašpert

Foto Screenshot

Foto Screenshot



BAKAR – Svakog prosinca u Bakru se održava tradicionalna manifestacija pod nazivom Božić u Bakru. Program je koncipiran tako da zadovolji razne ukuse i uzraste, a posebice je posvećen najmlađima koji se najviše vesele predstojećim blagdanima.


Ovogodišnji Božić u Bakru počinje u nedjelju, 1. prosinca u 17.30 sati uz svečanost paljenja prve adventske svijeće ispred sv. Ivana. Slijedi u Domu kulture Matija Mažić u Bakru program »Bakru na dar«, svečana akademija i proslava 10. obljetnice TZ-a Bakar, na kojoj će biti održana i dodjela nagrade volonteru godine prof. Boru Štrpcu.


Sljedeću srijedu, 4. prosinca, Teatar Oz u Domu Matija Mažić izvest će predstavu za djecu »Dobro se dobrim vraća«, s početkom u 10 sati. Slijedi, 8. prosinca u 18 sati u predstava »Tiramola«, u izvedbi Ansambla Intermezzo, a dan kasnije u Gradskoj knjižnici najavljena je »Božićna čarolija« – Čitaj mi!, pričaonica i likovna radionica s tetom Josipom Lazarević.




Najavljen je i Božićni sajam, uz prigodni program i fotokutak s Djedom Božićnjakom (13. prosinca), tradicionalni božićni koncert KUD-a Sloga s gostima u Domu kulture Hreljin (14. prosinca), »Božićna slagalica« u Bakru, predstava za djecu u izvedbi lutkarskog studija Kvak (18. prosinca), Božićni koncert u organizaciji KDU-a Praputnjak, u crkvi sv. Josipa na Praputnjaku (19. prosinca).


U petak, 20. prosinca na Žalu ribara bit će program »Zaigraj s prvom ligom«, humanitarni košarkaški turnir s KK Škrljevo, a istoga dana i Kids fashion show u prostorijama Udruge La Bamba. Dan kasnije, 21. prosinca u crkvi sv. Andrije bit će uprizorenje »Vilije Božje«, u izvedbi udruge Težakinje i težaki z Praputnjaka, kao i Božićni koncert KUU-a Sklad i KUD-a Jeka Primorja, dok će u katakombama iste crkve biti otvorena izložba fotografija Miljenka Šegulje »Zlato i srebro«.


Manifestacija Božić u Bakru, koju zajednički organiziraju Grad Bakar i bakarska Turistička zajednica, završava na Badnjak, 24. prosinca, uz program Badnje jutro – prigodna marenda na Viliju Božju za građanstvo, uz dječje animatore za najmlađe, u Gradskom vrtu u Bakru, od 10 do 13 sati. Istoga dana najavljeno je i tradicionalno kićenje bora, u organizaciji Društva Naša djeca Bakar, na Trgu vrata, u Bakru, u 17 sati.