Nastava u novom krilu škole

U klupe OŠ Čavle ovog će rujna sjesti 70 prvašića

Sanja Gašpert

Dogradnja zgrade OŠ Čavle i uređenje školskog dvorišta pri kraju / Snimio Roni BRMALJ

Dogradnja zgrade OŠ Čavle i uređenje školskog dvorišta pri kraju / Snimio Roni BRMALJ

Sve prvašiće Općina Čavle nagradit će poklon-bonom od 300 kuna, za nabavku školskog pribora, a Škola, kao i svake godine, darivati razrednim majicama. Uz brojne školske i izvannastavne aktivnosti, čavjanske učenike ove godine čekaju i neke nove



ČAVLE U Osnovnu školu Čavle, u novu je školsku godinu upisano 70 prvašića, koji će biti podijeljeni u tri školska odjeljenja, a dva će prvašića krenuti u Područnu školu Grobnik.


Sve prvašiće Općina Čavle nagradit će poklon-bonom od 300 kuna, za nabavku školskog pribora, a škola, kao i svake godine, darivati razrednim majicama.


Uz brojne školske i izvannastavne aktivnosti, čavjanske učenike ove godine čekaju i neke nove izvannastavne aktivnosti – domaćinstvo za učenike petih razreda, kao i Abacus, koji će biti organiziran i za niže i za više razrede.




Informatika je od ove školske godine redovan školski predmet za učenike petih i šestih razreda, izborni predmet za sedmaše i osmaše, dok je, kao i prijašnjih godina, učenicima od prvog do četvrtog razreda ponuđeno učenje informatike uz plaćanje. Također, i ove je godine organiziran produženi boravak.


– Radovi na dogradnji škole i uređenju školskog dvorišta privode se kraju. S obzirom na to da nakon toga slijede još poslovi vezani uz primopredaju novoizgrađenog krila zgrade i okoliša škole, novu školsku godinu 2018./2019. započet ćemo u starom dijelu škole, u dvije smjene, prema sljedećem rasporedu: smjena A (1., 4., 6. i 8. razredi) prvi tjedan nastave započinje u poslijepodnevnoj smjeni, a smjena B (2., 3., 5. i 7. razredi) u jutarnjoj smjeni. Očekujemo da će novoizgrađeno krilo škole biti spremno za izvođenje nastave početkom listopada, nakon čega će svi učenici od 3. do 8. razreda polaziti nastavu u jutarnjoj smjeni, dok će učenici 1. i 2. razreda, kao i do sada, imati dvosmjensku nastavu, kaže ravnateljica OŠ Čavle Tanja Stanković. Dodaje kako će ove školske godine čavjansku školu pohađati ukupno šestotinjak učenika, a broj prvašića kreće se na razini prošlih godina.


Početak nastave u školskoj godini 2018./2019. je u ponedjeljak, 3. rujna. Učenici dolaze u školu prema sljedećem rasporedu: od 2. do 4. razreda od 10 do 11.30 sati, od 5. do 8. razreda i PŠ Grobnik od 8 do 9.30 sati, a prvi razredi u 17 sati. Program produženog boravka započinje s radom  4. rujna.