Nova pedagoška godina

U kastavski vrtić kreće 360 djece, prvašićima 200 kuna za pribor

Sanja Gašpert

Kastavski vrtić provodit će i cjelodnevni program / Snimio Vedran KARUZA

Kastavski vrtić provodit će i cjelodnevni program / Snimio Vedran KARUZA

Ove će se godine otvoriti nova vrtićka skupina u Školskoj 8, gdje će boraviti djeca koja pohađaju talijanski program

KASTAV  U novu pedagošku godinu, 2018./2019., u Dječji vrtić »Vladimir Nazor« upisano je 360 djece u 18 odgojno-obrazovnih skupina. Zbog povećane potrebe kapaciteta vrtića otvara se nova skupina u Školskoj 8, gdje će boraviti djeca koja pohađaju talijanski program. 

Također, Grad Kastav u partnerskom projektu s Dječjem vrtićem »Vladimir Nazor« dobio je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sredstva u iznosu od 1.870.750,15 kuna za projekt Kastafski vrtić – cjelodnevni rad, koji se počinje provoditi 3. rujna ove godine.


Kako ističu u Gradu, projektom će se kroz novu organizaciju rada vrtića pružiti unaprijeđena usluga roditeljima koji zbog zahtjeva svog radnog mjesta imaju potrebu za proširenim radnim vremenom vrtića i pridonijeti usklađivanju obaveza poslovnog i obiteljskog života.


Djeci će biti pružena unaprijeđena usluga, dostupna u skladu sa stvarnim potrebama djece i njihovih roditelja, što će unaprijediti i razvojne mogućnosti i poboljšati socijalizaciju djece.




Grad Kastav će svim učenicima prvih razreda osnovnih škola, s prebivalištem na kastavskom području, isplatiti iznos od 200 kuna, kao pomoć za nabavku školskog pribora. Roditelji prvašića bit će obaviješteni od  škola o načinu ostvarivanja tog prava.


Roditelji prvašića koji ne prime obavijest o ostvarivanju prava za nabavku školskog pribora od strane osnovnih škola, mogu se javiti u Upravu Grada Kastva, u uredovno radno vrijeme.