Rok do 15. travnja

U akciju 21. travnja: PU primorsko-goranska poziva građane da predlože lokacije nadzora brzine kretanja vozila

Portal Novilist.hr

Nova cesta / Snimio Vedran KARUZA

Nova cesta / Snimio Vedran KARUZA

Svi zaprimljeni prijedlozi građana bit će analizirani te će nakon toga biti izabrane konkretne lokacije 



Dana 21. i 22. travnja prometna policija će na svim prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske provoditi 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila, od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja.


Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, pa tako i u onim s najtežim posljedicama. Stoga se ovom akcijom nastoji podići još veća razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te istodobno utjecati na promjenu ponašanja sudionika u prometu kako kršenjem prometnih propisa i činjenjem prometnih prekršaja ne bi ugrožavali svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu.


Radi ostvarivanja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici, policija poziva građane da  se aktivno uključe u pripremu akcije, a isto tako bit će im omogućeno da prisustvuju samoj akciji nadzora brzine kretanja vozila.




Od 1. do 15. travnja građani mogu predlagati lokacije na području cijele Policijske uprave primorsko-goranske, na kojima smatraju da je potrebno nadzirati brzinu prometa. Građani svoje prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzora brzine“,  mogu dostaviti na sljedeće načine:


  • elektroničkom  poštom  na adresu [email protected],


  • putem telefaxsa, broj 051/430-145 ,


  • poštom na adresu Policijska uprava primorsko-goranska, Služba za sigurnost cestovnog prometa, Rijeka, Žrtava fašizma 3 ,


  • osobno predati u Pisarnici ove Policijske uprave, na prethodnoj adresi, soba 1, u vremenu od 7.30 do 15.30 sati (od ponedjeljka do petka).


Svi zaprimljeni prijedlozi građana o lokacijama nadzora brzine kretnja vozila bit će analizirani te će nakon toga biti izabrane konkretne lokacije na kojima će policija 21. i 22. travnja provoditi 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila.