Grad otvoren mladima

U Kastvu potpisani ugovori o stipendijama za 20 srednoškolaca

Andrej Petrak

Ovogodišnji stipendisti i gradonačelnik Kastva / Snimio Vedran KARUZA

Ovogodišnji stipendisti i gradonačelnik Kastva / Snimio Vedran KARUZA

Na natječaj se prijavilo  44 kandidata,  dodijeljeno  10 stipendija za nadarene učenike, 7 redovnih te tri sportske stipendije



KASTAV Dvadeset kastavskih srednjoškolaca potpisalo je s gradonačelnikom Matejem Mostarcom ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2017./2018. Na natječaj za stipendiranje prijavilo se 44 kandidata, a temeljem kriterija dodijeljeno je deset stipendija za nadarene učenike, sedam redovnih stipendija te tri sportske stipendije.


Učenička stipendija za školsku 2017./2018. iznosi 600 kuna mjesečno. Gradonačelnik Matej Mostarac našalio se na račun svoje mladosti pa rekao da će biti zanimljivo, jer se na fotografijama neće znati tko je stipendist, a tko gradonačelnik.


–  I to pokazuje da je Kastav grad otvoren mladim ljudima. Uvijek govorim da živimo u fantastičnim vremenima, kad svatko svoju ideju može putem interneta predstaviti svjetskoj publici. To sa sobom donosi i veliku konkurenciju, u kojoj se treba dokazati. Kastav je ove godine povećao broj stipendija, a želimo tim putem nastaviti i dalje, jer želja nam je svima koji su se istaknuli od prosjeka dati stipendiranjem dodatni poticaj za daljnji rad. Siguran sam da uz potporu obitelji i lokalne zajednice možete ostvariti sve ono što ste zamislili, rekao je Matej Mostarac.




 Stipendije za nadarene učenike dodijeljene su: Antoneli Doko, učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Bruni Pogoreliću, iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo, Andriji Despotoviću, iz Salezijanske klasične gimnazije, Maji Jurić i Joelu Aničiću iz Prve riječke hrvatske gimnazije, Ivoni Žuža iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, Dorotei Čučak i Luciji Hadrović-Pavišić iz Prve riječke hrvatske gimnazije, Davidu Rumori iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, te Ivanu Sinčiću iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka.


Redovne stipendije dodijeljene su: Gei Lukšić, učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, Hope Zubak iz Prve sušačke hrvatske gimnazije, Kristini Sulejman iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, Marini Rončević i Hani Tomulić iz Prve riječke hrvatske gimnazije, te Loreni Jakus i Ana Mariji Perčić iz Medicinske škole u Rijeci.


Dodijeljene su i tri sportske stipendije, i to: Tei Ostojić, učenici Medicinske škole u Rijeci i članici Karate kluba Kastav, Luciji Zambata, učenici Salezijanske klasične gimnazije i članici Karate kluba Zamet, te Petru Hrgoviću, učeniku Gimnazije Andrije Mohorovičića i članu Nogometnog kluba Halubjan.