Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. siječnja 2020.
Preminuo pročelnik

U Gradskoj vijećnici održana komemoracija za Andriju Vitezića

Foto: M. GRACIN
Foto: M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2017. u 17:36 2017-12-04T17:36:00+01:00

Sudbina je nepredvidljiva, a planovi koje stvaramo uvijek mogu krenuti nekim drugim nepoznatim putem. Naš pročelnik Andrija Vitezić za koji dan trebao je biti u mirovini za koju je imao toliko puno planova, rekao je Vojko Obersnel

RIJEKA  U riječkoj Gradskoj vijećnici održana je komemoracija za pročelnika Odjela gradske uprave za poduzetništvo Andriju Vitezića koji je preminuo 24. studenoga 2017. godine.

Nakon što se upisao u knjigu žalosti, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je za svoga preminuloga suradnika kazao da je zatečen njegovim preranim odlaskom te je izrazio sućut članovima obitelji. 

– Sudbina je nepredvidljiva, a planovi koje stvaramo uvijek mogu krenuti nekim drugim nepoznatim putem. Naš pročelnik Andrija Vitezić za koji dan trebao je biti u mirovini za koju je imao toliko puno planova.

Danas se nažalost još jednom opraštamo od njega i teško je povjerovati da je samo prije nekoliko tjedana sjedio s nama. Znao je da ga čeka operacija, ali bio je siguran da nakon toga kreće u mirniji dio svojeg života koji će posvetiti obitelji i svojim drugim velikim ljubavima i hobijima. Iza Andrije ostaju veliki rezultati, oni profesionalni i ljudski.

Imao je mnoge vrijednosti koje su ga isticale od drugih i sjećat  ću ga se s poštovanjem. Žao mi je što ga umjesto u mirovinu ispraćamo na neku drugu plovidbu. Nadam se da plovi mirnim morem i da sjedi za svojim bubnjevima – poručio je Obersnel. 

Na komemoraciji su o kolegi i prijatelju govorili prodekan Veleučilišta u Rijeci Dušan Rudić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić,  u ime Udruge LP Rock Saša Sablić te Željko Valković, prijatelj pokojnog Andrije Vitezića.Andrija Vitezić rođen je 16. veljače 1952. godine u Vrbniku, od majke Katice i oca Andrije.

Po završenoj osnovnoj školi u Rijeci upisao je srednju brodostrojarsku školu te nakon njena završetka Ekonomski fakultet u Rijeci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 1978. godine, a na istom je fakultetu upisao 1995. godine poslijediplomski znanstveni studij »Menadžment« i stekao zvanje magistra znanosti iz područja ekonomije.

Foto: M. GRACIN

Nakon završetka fakulteta i odsluženja vojnog roka zaposlio se 1979. godine u Zajednici općina Rijeka u Zavodu za društveno planiranje. Prihvatio se 1983. godine funkcije direktora poduzeća »Modest« koje se bavilo proizvodnjom i prodajom odjeće.

U svom mandatu unaprijedio je proizvodni proces i uvodeći mjere racionalizacije i praćenja kvalitete učinaka uspio izvući poduzeće iz problema i učiniti ga uspješnim.

Od 1990. godine radio je u proizvodnom poduzeću Stakloplastika gdje je do 1992. godine obavljao funkciju komercijalnog direktora. Iste godine osnovalo se mješovito talijansko-hrvatsko poduzeće »Starcolux«, prvo takve vrste u Hrvatskoj, gdje je koncem 1992.godine postavljen za direktora.

Nakon toga je radio kao direktor riječke poslovnice Investicijsko-komercijalne štedionice Zagreb, a bio je i direktor riječke podružnice Credo banke. U Grad Rijeku na mjesto pročelnika Odjela gradske uprave za poduzetništvo došao je 1. listopada 2005. godine i na tom je mjestu sve do svoje smrti radio punih 12 godina. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu