Humanitarna akcija

Twingo na dar: Riječka poštarica s dvoje djece radi tri posla da preživi, a sada treba i vašu pomoć

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Primanja koja joj ostaju nakon ovrhe iznose 2.550,00 kn + 1.000,00 kn alimentacije. Podstanarski smještaj joj je 2.000,00 kn, vrtić 600,00 kn, režije 800,00 kn. Ne trebate biti matematičar da biste shvatili. NE OSTAJE NIŠTA!, piše Jasna Vrhovac na Facebooku



”Sjećate li se posta o Renault Twingu koji je anonimna donatorica željela pokloniti nekome doista potrebitom? Auto je danas pokonjen njoj”, piše Jasna Vrhovac u svojoj objavi na Facebooku i nastavlja:


“Jednoj vedroj, simpatičnoj, optimističnoj i mladoj samohranoj majci dvoje djece. Borcu, lavici i vrijednoj ženi. Ona je Aleksandra R., naša riječka poštarica koja ponekad radi i po tri posla da bi podmirila sve potrebe svoje male obitelji. Liježe u ponoć, ustaje u 04:30, odlazi razvrstavati poštu, potom sjeda na poštanski skuter, vozi kući po djevojčicu koju umata u jakne i dekice, odvozi je u vrtić, bilo sunce, snijeg ili kiša.


I taj dan se dvoumila poslati poruku da joj je neophodan auto, dok se malene i ona nisu smočile do gole kože na skuteru pri povratku kući. Ima reumu od vožnje skuterom, bolovanje od dva dana je prekinula, jer si ga ne smije dopustiti, ne zna što je godišnji odmor, pizza, kava i cola, ali unatoč svemu ona je toliko draga da je donatoricu i mene “kupila” jednom porukom. Tom porukom o mokroj djevojčici na skuteru.




No, mi joj želimo pomoći i dalje, jer joj je pomoć doista neophodna. Primanja koja joj ostaju nakon ovrhe iznose 2.550,00 kn + 1.000,00 kn alimentacije. Podstanarski smještaj joj je 2.000,00 kn, vrtić 600,00 kn, režije 800,00 kn. Ne trebate biti matematičar da biste shvatili. NE OSTAJE NIŠTA!


Malena ima dermatitis i potreban je tekući sensitive detergent za robu, pribor za higijenu, melem za djevojčicu, hrana, raznolika u većim količinama da ih osiguramo bar za mjesec dana. Sin ima 12 godina, nema ruksak za školu i majice M veličine kratkih rukava, one komotnije, ne uske. Može li netko donirati bon iz Lidla da si kupi što joj još bude nedostajalo, možda pokoji slatkišić za dječicu? Dobri i dragi ljudi, možemo li opet pomoći? Molim vas, jer ovo doista boli. Ja sam u ponedjeljak u 18 sati u garaži Plodina na Srdočima i čekam vas s donacijama za ovu nasmijanu i dragu ženu s dvoje anđela. Vjerujte, zaslužila je. Hvala”, navodi se u statusu Jasne.