Padaline pokvarile večer

Tuča u Kukuljanovu, snijeg u Gorskom kotaru. Vozači, prilagodite vožnju uvjetima na cesti

P. N.

Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme



Osim izraženijih pljuskova na riječkom području koji su donijeli do 30 mm kiše u kratkom vremenskom roku, te grmljavine, tijekom večeri zabilježena je i iznimno obilna tuča u Kukuljanovu, te oko Grobnika, izvještava Istramet. 


U dijelu središnje Hrvatske, Gorskom kotaru i Lici pada snijeg ili susnježica. Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.


Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2 i A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Brinje, staru cestu DC3 kroz Gorski kotar i državnu cestu DC1 između Zagorja i Gračaca.


Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodne prometnice iz smjera Zagreba prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.Podsjećaju se vozači ostalih teretnih vozila (osobito solo kamiona) da na području pojedinih policijiskih uprava (postaja), prometna ih policija može isključiti iz prometa, ovisno o trenutnim vremenskih uvjetima, stanju kolnika i sigurnosnoj procjeni.