Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
23. siječnja 2020.
Bez auta, molim

Trg 128. brigade HV-a i Trg Riječke rezolucije postali pješačke zone. Ima još promjena na Dolcu

Foto: I. TOMIĆ
Foto: I. TOMIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 15. kolovoz 2019. u 9:34 2019-08-15T09:34:00+02:00

Kao što smo najavljivali u nekoliko navrata, od danas Trg 128. brigade HV-a i Trg Riječke rezolucije postaju pješačke zone.

Navedeni trgovi potpuno će se osloboditi od prometa i parkiranja te prelaze u pješačku zonu kao proširenje postojeće zone Korza, u koju će pristup imati samo servisna i interventna vozila te vozila s posebnom dozvolom.

U svrhu zatvaranja pristupa vozilima prema ovim trgovima ovih dana odrađene su još neke radnje (ili su u tijeku), a riječ je o sljedećem: na spoju Ulice Dolac i Trga 128. brigade HV privremeno su ugrađena dva demontažna stupića, dok Ulica Rudolfa Strohala postaje jednosmjerna ulica u smjeru prema jugu, pri čemu će se na istočnom prometnom traku označiti parkirna mjesta.

Rampe u Strohalovoj ulici i u Ulici Dolac će se ukloniti, pri čemu ove ulice postaju protočne bez ograničenja pristupa. Tri parkirna mjesta koja su sada rezervirana za ACI u Ulici Dolac, kod Hotela Bonavia, prenamijenit će se u mjesta rezervirana za opskrbu. No, istovremeno ACI dobiva tri parkirna mjesta u Strohalovoj ulici, na istočnom prometnom traku.

Foto I Tomic (4)

Nadalje, krajnja dionica slijepe Ulice Šime Ljubića služit će za pristup vozila s dozvolom prema servisnom prostoru Centra Korzo, kao i prema prostoru Grada Rijeke te će se za tu svrhu staviti u funkciju postojeće pomične barijere. Izbrisat će se stara horizontalna signalizacija i označiti nova. Također, napravit će se potrebne korekcije i dopune postojeće vertikalne signalizacije.

I za kraj uz sjeverni nogostup u Ulici Dolac označit će se parkirna mjesta koja ulaze u sustav naplate

Foto I Tomic (3)

Gradski prometni centar jučer je izdao posljednje upozorenje vlasnicima vozila da tijekom današnjeg dana s tih lokacija premjeste vozila.

Oni koji to ne učine imaju veliku šansu da to umjesto njih odradi pauk, a on dolazi danas u 18 sati.

Foto I Tomic (2)

Foto I Tomic (5)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.