Smotra dječjih zborova

Treća nedjelja došašća: Betlehemsko svjetlo stiglo u župu Gospe Lurdske na Žabici

P. N.



Na treću nedjelju došašća u župu Gospe Lurdske na Žabici stiglo je Betlehemsko svjetlo koja su donijeli skauti Riječke nadbiskupije na čelu s prof. Marinom Miletićem.


Betlehemsko svjetlo dočekali su i članovi dječjih župnih zborova koji su nastupili na tradicionalnoj, 17. smotra dječjih župnih zborova Riječke Nadbiskupije.


Ova smotra nastala je prije 17 godina povodom biskupskog ređenja mons. dr. Ivana Devčića, koji je za biskupa posvećen 16. prosinca 2000. godine. Nadbiskup je bio i na sinoćnjem koncertu, nakon kojega su zborovi odnosili lampaše s Betlehemskim svjetlom u svoje župe i domove.




Na smotri su nastupili: Dječji zbor župe Gospe Lurdske, Vjeronaučni zbor Ljljani, OŠ Turnić, Dječji zbor Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“, Dječji zbor župe sv. Romualda i Svih Svetih, Kozala, Dječji zbor „Tantum quantum“, župe Pres. S. Isusova, Zamet, Dječji zbor iz delničkog dekanata (Čabr, Plešce, Prezid i Tršće), Dječji zbor župe Sv. Franje A., Pehlin, Dječji zbor župe sv. Ane, Volosko, Dječji zbor „Nebeske iskrice“ župe sv. Matej, Viškovo i Dječji zbor župe sv. Franje – Kukuljanovo i Pres. S. Isusova – Škrljevo.