Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Grobnička jesen

Traži se naziv kviza znanja za osnovnoškolce i srednjoškolce

Vlasta Juretić i Vinko Škaron, voditelji manifestacije Grobnička jesen / Snimio Marko GRACIN
Vlasta Juretić i Vinko Škaron, voditelji manifestacije Grobnička jesen / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2011. u 20:17 2011-10-18T20:17:00+02:00

Riječ je o kvizu za osnovnoškolce viših razreda i srednjoškolce, za sada samo pod radnim naslovom »Gdje sam – tko sam«, jer je glavni pokrovitelj kviza, Novi list, ovih dana otvorio natječaj za ime te do 31. listopada traje potraga za trajnim imenom Kviza

ČAVLE U sklopu 19. manifestacije Grobnička jesen, Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine pokrenula je novi program. Riječ je o kvizu za osnovnoškolce viših razreda i srednjoškolce, za sada samo pod radnim naslovom »Gdje sam – tko sam«, jer je glavni pokrovitelj kviza, Novi list, ovih dana otvorio natječaj za ime te do 31. listopada traje potraga za trajnim imenom Kviza.

   Kako ističu u Katedri, kviz kreće 11. studenoga, kada će u Domu kulture Čavle biti provedena selekcija prijavljenih kandidata, od kojih će 30 njih s najviše točnih odgovora steći pravo natjecanja 25. studenoga. U sljedeću večer Kviza ulazi deset kandidata s najviše točnih odgovora. Za finale će se deset polufinalista natjecati 2. prosinca, kada će njih dvoje steći pravo natjecanja u finalu 10. prosinca, gdje će se natjecati za glavnu nagradu, pet tisuća kuna. Sponzor polufinalne večeri je Privredna banka Zagreb. Također, svi kandidati koji prođu u sljedeći krug dobit će nagrade koje osiguravaju glavni pokrovitelj Novi list i Katedrini sponzori.

   – Na Kviz se mogu prijaviti svi učenici bilo koje srednje škole te učenici viših razreda osnovnih škola, bez obzira na mjesto stanovanja. Za sudjelovanje u Kvizu bit će ponajprije potrebno poznavanje povijesti i zemljopisa našeg šireg zavičaja – područje nekadašnjeg Vinodola i današnje Primorsko-goranske županije.

Pitanja će se doticati današnjeg područja općina Čavle i Jelenje, grada Rijeke te ostalih mjesta nekadašnje Vinodolske knežije, s devet frankopanskih kaštela, ističe voditeljica Katedrinih programa Vlasta Juretić, dodajući kako je u nastojanju da usmjeri potencijalne kandidate na određene teme, odnosno da im olakša sudjelovanje u kvizu, Katedra na svoju web stranicu www.grobnik-katedra.hr postavila materijal u kojem se nalaze odgovori na buduća pitanja u Kvizu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.