Peto izdanje

TRKA GROBNIČKIM ALPAMA Hahlić Trail okupio 300 sportaša i rekreativaca

Helena Fogas

Hahlić trail okupio ljubitelje prirode i vrsne sportaše

Hahlić trail okupio ljubitelje prirode i vrsne sportaše

Hahlić Trail važna je manifestacija za jelenjski kraj jer promovira zdrav način života, kao i Grobničke Alpe



JELENJE Peto izdanje sportske manifestacije Hahlić Trail proteklog je vikenda na području općine Jelenje okupilo 300 sportaša iz cijele regije i susjednih država, kao i sportaše s drugih kontinenata. Ljubitelji prirode i vrsni sportaši iz Italije, Slovenije, Srbije, Švedske, SAD-a, Kanade i Mađarske, ali i domaće snage, krenuli su s Trga mlikarice u Dražicama označenim planinarskim putevima prema Hahliću. Natjecatelji su prije početka odabrali rutu i jednu od tri ponuđene staze koje prolaze Grobničkim Alpama u duljini od 32, 18 i 12 kilometara.


– Izuzetno nam je drago što vrhunski sportaši, ali i rekreativci dolaze u naše krajeve i po Grobničkim Alpama trče i pritom uživaju jer imaju najbolji pogled na Kvarner i okolicu. Priroda je zaista nevjerojatna. Vrijeme je za vikend bilo promjenjivo, uz red sunca, red kiše, ali svi su sretno stigli do cilja – kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje, dodajući da mu je izuzetno drago da je Hahlić Trail prva utrka ovogodišnjih trčanja po Kvarneru.


Hahlić Trail važna je manifestacija za jelenjski kraj jer promovira zdrav način života, kao i Grobničke Alpe. 




Najbrži trkači, profesionalci, na cilj u Dražice stigli su za nešto više od sat vremena za stazu duljine 12 kilometara. Za stazu od 18 km najbržima je trebalo oko sat i 40 minuta. Najdulja staza od 32 km zahtijevala je gotovo tri i pol sata trčećeg tempa.


Utrka Hahlić Trail iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika u trčanje, pogotovo onih koji uživaju to raditi najvišim i najljepšim predjelima jelenjskog kraja, a svim natjecateljima pruža se jedinstveno iskustvo. Natjecanje organizira Društvo AD Natura, uz pokroviteljstvo Općine Jelenje i Turističke zajednice Općine Jelenje.