Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Tjedan za obitelj u Nadbiskupiji

TRIBINA Privrženost djece i roditelja važni za budući život

Djeca učila kako postati bolji čovjek  / Snimio Roni BRMALJ
Djeca učila kako postati bolji čovjek / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 18:25 2019-02-07T18:25:24+01:00

Zaključak tribine je da privrženost roditelja i djece ima veliku ulogu u tome kakve će dijete partnerske i prijateljske veze graditi u odrasloj dobi, hoće li biti sigurno ili nesigurno u interakcijama s okolinom, a posebice s bliskim ljudima

RIJEKA U sklopu Tjedna za obitelj koji se održava već pet godina u kontinuitetu, u organizaciji Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije, a počeo je u nedjelju Danom života te završava iduće nedjelje, 10. veljače Danom braka, održana je još jedna tribina u Nadbiskupskom ordinarijatu Riječke nadbiskupije.

Predavačica koja je trebala govoriti na tribini »Primjećujemo li potrebe starijih osoba oko nas« bila je spriječena doći, pa je održana tribina »Kako postati bolji čovjek«, koja je dva dana prije već održana u Dvorani samostana sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga.

Prisutnim ministrantima i njihovim roditeljima predavanje je održala teologinja i grupna terapeutkinja Vedrana Blašković, i to interaktivnim pristupom, uključivši u temu i publiku, odnosno djecu i roditelje.

Zaključak tribine je da privrženost roditelja i djece ima veliku ulogu u tome kakve će dijete partnerske i prijateljske veze graditi u odrasloj dobi, hoće li biti sigurno ili nesigurno u interakcijama s okolinom, a posebice s bliskim ljudima. 

Tjedan za obitelj, snimio Roni BRMALJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.