Festival majstora tetoviranja

TATTOO EXPO 105 renomiranih tattoo umjetnika natječe se u 13 kategorija

Sandy Uran

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Ovogodišnje je izdanje ugostilo 105 renomiranih tattoo umjetnika koji su se natjecali u 13 kategorija, a u tri dana trajanja festivala bit će podijeljeno čak 40 nagrada



KOSTRENA  Tetovaža kao znak raspoznavanja, simbol vlastite osobnosti, prikaz nečega što je osobi koja ju nosi »sveto« ili pak samo lijepi crtež u funkciji nakita. To su samo neki od razloga zašto se pripadnici »modernih plemena« tetoviraju, odnosno prihvaćaju trend što je tijekom posljednjih deset godina iznimno ojačao.


Tetoviraju se mladi, ali i oni nešto stariji, žene i muškarci. A sve o tetoviranju i tetovažama moguće je ovih dana saznati u Kostreni gdje smo se i mi danas, drugog dana 9. Rijeka Tattoo Expo saznali dosta toga o tetoviranju.


Tattoo Expo traje još sutra u Sportskoj dvorani Kostrena, a riječ je o već devetom festivalu tattoo majstora koji u posljednje tri godine slovi za najveći takav skup u regiji.




Ovogodišnje je izdanje ugostilo 105 renomiranih tattoo umjetnika koji su se natjecali u 13 kategorija, a u tri dana trajanja festivala bit će podijeljeno čak 40 nagrada.


Naime, u natjecateljskom dijelu programa, tattoo majstori pokazali su svoj talent u kategorijama: najbolja realistična tetovaža, najbolja mala tetovaža, najbolji portret, a posebno atraktivna je »fantasy« kategorija koja obuhvaća sve motive književne, filmske i strip fantastike.


Nagrađena je i najgora tetovaža, a sutra će biti izabrana najbolja tetovaža konvencije pod službenim nazivom »Best of Show«.


U zabavnom dijelu programa tijekom tri dana nastupili su brojni performeri iz Rijeke i okolice poput plesnih skupina, mađioničara i mažoretkinja, dok je za glazbenu kulisu zadužena ekipa s novog riječkog internetskog radija »Radio Roža« koja glazbu pušta – s gramofonskih ploča.


Danas je održano natjecanje u Cosplayu, organizirano u suradnji s Udrugom 3. Zmaj, a sutra će, osim izbora najbolje tetovaže, biti održan i nastup mađioničara Andreja Škedela i Vatrenih mažoretkinja, te dvije kreativne radionice za djecu.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u nedjelju!