Blagdan

Svi sveti u Rijeci: Nadbiskup Devčić u crkvi sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali.

Hina

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER



Blagdan Svih svetih slavi se u petak u Rijeci, kao i u cijeloj Hrvatskoj, a brojni građani uoči sutrašnjeg Dušnog dana obilaze i donose cvijeće na grobnice svojih pokojnika.


Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodit će danas u 15 sati misno slavlje u crkvi sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali. Nakon mise nadbiskup će kod središnjeg križa na mjesnom groblju predvoditi molitvu odrješenja za duše pokojnika.


Mise na riječkim gradskim grobljima Drenova, Zamet i Trsat na rasporedu su u 15 sati, a na drugim grobljima Riječke nadbiskupije prema župnim rasporedima.Sutra, na spomendan svih vjernih mrtvih ili Dušni dan, mise zadušnice u župama Riječke nadbiskupije bit će služene prema župnim rasporedima. Misa na talijanskom jeziku u kripti crkve sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali na rasporedu je u 15 sati.

Uoči blagdana Svih svetih, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Policijske uprave Primorsko-goranske i drugi obišli su riječka gradska groblja na Trsatu, Zametu, Kozali i Drenovi, groblja Sveti Kuzam i Draga i položili vijence u spomen svih preminulih.