Blagdanska tradicija

Svečano u Rektoratu: Zahvale zvijezdama riječkog sveučilišta

Ingrid Šestan Kučić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Zahvalnice su dobili znanstvenici, umjetnici i studenti koji su pridonijeli promicanju, napretku i ugledu Sveučilišta u Rijeci



RIJEKA – Znanstvenicima, umjetnicima i studentima koji su pridonijeli promicanju, napretku i ugledu Sveučilišta u Rijeci rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježana Prijić Samaržija u utorak je uručila zahvalnice.


Riječ je o pojedincima, timovima ili organizacijama koje su tijekom godine dobile razne nagrade, a čestitajući laureatima rektorica je istaknula da su svi oni u ovoj godini bili zvijezde koje su dokazale izvrsnost i posebnost. Osvrćući se na ovogodišnje uspjehe riječkog Sveučilišta, rektorica je najavila i dva nova znanstveno-razvojna centra koje karakterizira posebnost ne samo na nacionalnoj razini, nego i šire.


Radi se o nedavno osnovanom Centru za studije mira i konfilkata te budućem Centru za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost.




U sklopu svečanosti održan je i tradicionalan domjenak za djelatnike Sveučilišta i predstavnike partnerskih institucija, a kao dobitnici državnih nagrada zahvalnice su dobili: prof. emer. Josip Brnić s Tehničkog fakulteta, prof. emer. Branko Rafajac s Filozofskog fakulteta, dr. sc. Marko Šestan i dr. sc. Vedrana Jelenčić s Medicinskog fakulteta, doc. dr. Stjepan Gadžo i prof. dr. Dorotea Ćorić s Pravnog fakulteta te red. prof. art. Jasna Šikanja s Akademije primijenjenih umjetnosti, dok su zahvalnice kao dobitnici nagrada Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke dobili akademik Elso Kuljanić s Tehničkog fakulteta te prof. dr. Bojan Polić s Medicinskog fakulteta.



Za dobivena međunarodna priznanja i nagrade zahvalnice su dobili: prof. dr. Jonatan Lerga s Tehničkog fakulteta, Tanja Fatur Šikić s Ekonomskog fakulteta, doc. dr. Ivan Marović, prof. dr. Boris Podobnik, doc. dr. Martina Vivoda Prodan i dr. sc. Josip Peranić s Građevinskog fakulteta, Ivan Rubinić s Pravnog fakulteta te prof. dr. Anita Zovko s Filozofskog fakulteta, dok su kao dobitnici nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci zahvalnice dobili: prof. dr. Vladimir Takšić s Filozofskog fakulteta, doc. dr. Davor Dragičević s Odjela za matematiku, doc. dr. Vilko Petrić s Učiteljskog fakulteta, doc. dr. Nino Krvavica s Građevinskog fakulteta, prof. dr. Sanda Martinčić-Ipšić i izv. prof. dr. Ana Meštrović s Odjela za informatiku te izv.prof. dr. Mihaela Matešić s Filozofskog fakulteta. Kao dobitnici strukovnih i ostalih nagrada zahvalnice su dobili: posthumno prof. dr. Nada Bodiroga Vukobrat s Pravnog fakulteta, prof. dr. Miroslav Vrankić i izv. prof. dr. Saša Sladić s Tehničkog fakulteta, prof. dr. Nikola Petković s Filozofskog fakulteta, prof. dr. Marija Kaštelan i doc. dr. Ilija Brizić s Medicinskog fakulteta, Sandra Cuculić iz Sveučilišne knjižnice, Veno Đonlić s Filozofskog fakulteta, Marin Lukanović i mag. art. Dajana Radoš s Akademije primijenjenih umjetnosti.


Zahvalnice su dobili i studenti koji su osvojili nagrade: Katarina Latas, Sonja Kostić i Andrea Kostelić s Pravnog fakulteta, Leona Kraljić s Medicinskog fakulteta, Nives Žarković s Akademije primijenjenih umjetnosti, studenti Ekonomskog fakulteta: Nikola Zec, Antonio Piljan, Ivona Prosen, Ivona Šimičić, Marko Furić, Matea Ivić, Valentina Buršić i Delana Gergova te studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Brigit Brlečić i Ana Polić, dok su nagrađeni studenti sportaši: Marko Gačić s Odjela za informatiku, Mateo Crnković s Ekonomskog fakulteta i Riteh Racing Team Tehničkog fakulteta s voditeljem Filipom Bratošem i mentorom prof. dr. Sanjinom Brautom.


Posebne zahvalnice dobile su institucije: Pomorski i Učiteljski fakultet, STEP Ri znanstveno – tehnologijski park, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci te doc. dr. Sarah Czerny s Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta.