Centar tehničke kulture

Svečana dodjela priznanja najboljim polaznicima naprednih radionica za darovite

Bruna Matičić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER



RIJEKA U sklopu proslave završetka uspješne godine u Centru tehničke kulture Rijeka na Školjiću darovitim učenicima, polaznicima Budi ++ naprednih radionica, uručena su priznanja i nagrade za osvojena mjesta na državnim i europskim natjecanjima u 2019. godini.


Učenicima su nagrade uručili zamjenik župana, Petar Mamula i zamjenik gradonačelnika, Marko Filipović. Uručenju nagrada i čestitkama mladim genijalcima priključile su se zamjenica ravnateljice Ureda za udruge, Vesna Lendić Kasalo te Renata Gubić, upraviteljica Zaklade “Hrvatska za djecu”.


Zahvalnice i nagrade za svoje uspjehe primilo je sedam srednjoškolaca i osnovnoškolaca.




Jakov Tomasić za osvojeno prvo mjesto za svoju android aplikaciju Learn aChord, namijenjenu glazbenicima i učenicima glazbenih škola. Osim prvog, osvojio je i treće mjesto u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole.


Antonio Erdeljac primio je nagradu za osvojeno drugo mjesto i aplikaciju CityCoin – platformu za stvaranje pametnog grada koja omogućuje jednostavnu integraciju u sustav pametnih gradova kroz web i mobilne alikacije.


Simeon Stefanović osvojio je četvrto mjesto u kategoriji Logo, šesto mjesto u kategoriji Primjena algoritma za 8. razred te treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi.


Nagrade za osvojena mjesta na državnim natjecanjima primili su Jakov Celin za osvojeno drugo mjesto u kategoriji Logo za 7. razred te Marin Kupanovac za drugo mjesto u kategoriji Logo za 6. razred i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi.


Za osvojeno četvrto mjesto na europskom natjecanju u naprednoj edukacijskoj robotici, MakeX European Open 2019. nagrade su primili osnovnoškolci Erik Mikšič i Ivan Gabriel Šemper.


Čestitkama učenicima na ostvarenom uspjehu pridružila se i Olivera Stanić, direktorica CTK Rijeka.


Polaznici Budi ++ naprednih radionica programiranja iz godine u godinu postižu odlične rezultate na brojnim državnim i europskim natjecanjima.


– Centar godinama kroz mentorstvo pruža podršku djeci, potičemo ih da razvijaju svoje interese i potencijale i pratimo na natjecanjima. Posvećeni smo radu i inzistiramo na visokim standardima, pa su i rezultati neizostavni, istaknula je.