Popularni sajam

Susret istomišljenika u Ulici Milana Butkovića 2: Pogodi tko stiže na Demetrin zeleni kutak ove subote

K. B.

Dobra iz OPG-a Janković

Dobra iz OPG-a Janković

DZK često je i mjesto i prilika za upoznavanje s trendovima ili bolje rečeno – onim što se ponovno vraća u modu po pitanju zdravog načina života



dzk


dzk


Mirisni kroasani od integralnog pšeničnog brašna i klica, grožđica, fino mljevenog rogača i začina kao što su kurkuma i šafran. Oh da, naravno da može. Zvuči dobro, a to je tek početak jer s iste adrese, iz pekare Demetra Ranka Lipovšćaka stižu još slavni kruh Vodeničar, beskvasni kruh, integralna peciva, čokoladni muffini… Ti se proizvodi mogu pronaći na svakom Demetrinom zelenom kutku, kojeg i ove subote, po 45. put organizira Lipovšćak i njegova obitelj, a koji će se održati u Ulici Milana Butkovića 2 u Rijeci od 9 do 14 sati.




Kutak je poznat po tome što na jednom mjestu u isto vrijeme okupi poveći broj ljubitelja zdrave hrane, odvija se uglavnom jednom mjesečno, a za znati kada najbolje je zalajkati @ZeleniKutaki na društvenoj mreži Facebook.


Na ovom se sajmu može kupiti ekološki uzgojeno voće i povrće, prirodni sokovi, domaći sir, kolači pa tako i oni sirovi, razni namazi, hladno prešana ulja, prirodna kozmetika…, a mali proizvođači ovo okupljanje s istomišljenicima često znaju iskoristiti za predstavljanje svojih novih proizvoda, pa je tako i Demetrin zeleni kutak često i mjesto i prilika za upoznavanje s trendovima ili bolje rečeno – onim što se ponovno vraća u modu. Često inspiraciju u načinu života kakvog su vodili naši nonići, pronalaze oni koji su se za eko proizvodnju opredijelili iz uvjerenja, neki čak i nakon što su shvatili da ih moderan način života melje i škodi njihovom zdravlju, pa se tako među OPG-ovcima znaju naći bivši direktori, pravnici,  građevinari koji su na drugi način odlučili pronaći ispunjenje i sreću u životu, što se može primijetiti i u njihovom međusobnom odnosu i  pristupu prema kupcima.


DZK


DZK


People2People


People2People


Organizator Kutka, Ranko Lipovšćak, poznat i kao kultni nadpostolar Martin, ističe kako su to sve mali proizvođači, koji svojim rukama izrađuju sve što imaju na štandovima, nudeći pritom i zalogajčiće za degustaciju, savjete i pokoji podatak više svakome tko to poželi.


Na ovotjedni DZK, uz domaćine iz Demetre, stiže: tjestenina Sokić,


Bio dobrote iz Slovenije sa sirevima,


OPG Hursa sa sadnicama, „grahom to go“, rakijom od stevije i ostalim čarolijama,


OPG Loboda sa svježim povrćem,


Eko med Micić,


Berna iz People2People s gheejem,


Hela Liverić s Farme Drijade s proizvodima od kozjeg mlijeka,


specijalist za kavu Domagoj Trusić s, naravno, kavom,


prirodna kozmetika Illegal Lotus,


Renčina špajzica koja uvijek iznenadi nekom novom delicijom,


Pršutana Bani,


Manufaktura smisla,


Kolektiv pametna hrana s tofuom i seitanom,


sredstva za čišćenje ponudit će Pero iz Matulja,


vina stižu iz Jaske, 


konoplju i ostala dobra nosi OPG Janković,


a dolazak su najavili i OPG Rimaj iz Osijeka


te First in the row.


DZK


DZK



Farma Drijade


Farma Drijade



Illegal lotus


Illegal lotus



Renčina špajzica


Renčina špajzica



Pekara Demetra


Pekara Demetra