Nemaju baš lijepe riječi

Susjedi iz Mavri tvrde: ‘Nikome ovdje nije problematična Arsićeva nacionalnost, već njegovo ponašanje’

Marinko Glavan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

U našoj i susjednoj zgradi živi pet obitelji Srba povratnika, od kojih nitko nikad nije imao nikakvih problema, osim što cijelom susjedstvu probleme zadaje ponašanje Dobrivoja Arsića, rekao nam je jučer Siniša Matulić, stanar zgrade na adresi Mavri 22



Matku Škalameri, pročelniku Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti protiv Dobrivoja Arsića iz Viškova.


Škalameru, vrhunskog alpinista, jednog od utemeljitelja HGSS-a u Rijeci koji je sudjelovao u nebrojenim akcijama spašavanja, od Himalaje do Gorskog kotara, tereti se da je oštećenom 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje. Arsić tvrdi da ga je Škalamera nekoliko puta udario, psujući mu srpsku majku i prijeteći mu ubojstvom. Sve je počelo svađom oko parkinga.


Arsić za medije negira komentare da je problema sa susjedima oko parkinga imao još 80-tih godina na svojoj staroj adresi u Rijeci, a da ih ima i sada na novoj u Viškovu, gdje kao srpski povratnik živi od 2008. godine.




Međutim, njegovi susjedi pričaju drugačiju priču.


– U našoj i susjednoj zgradi živi pet obitelji Srba povratnika, od kojih nitko nikad nije imao nikakvih problema, osim što cijelom susjedstvu probleme zadaje ponašanje Dobrivoja Arsića, rekao nam je jučer Siniša Matulić, stanar zgrade na adresi Mavri 22.


– Nikakvih problema nije imao ni Arsić, iako je on sam probleme počeo raditi otkako se uselio u zgradu.


Sporno parkirno mjesto u stvari nije parkirno mjesto, nego prolaz koji je on prisvojio kao parking. Jednako tako, u zajedničkom prostoru zgrade ogradio si je »špajzu« koju također svojata. Nije tu problem njegova nacionalnost, nego ponašanje, kaže Matulić.