Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
22. listopada 2019.
Sporazum

Suradnja ''Autotroleja'' i Općine Viškovo: Od 1. srpnja noćne vikend linije sve do Marčelja

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 30. lipanj 2017. u 7:21 2017-06-30T07:21:49+02:00

VIŠKOVO Općina Viškovo i KD Autotrolej postigli su sporazum o uvođenju noćne autobusne linije i na širem području te jedinice lokalne samouprave. U cilju unapređenja standarda javnog prijevoza na svom području, Općina Viškovo je osigurala uvođenje noćnih autobusnih linija koje sutra, u subotu 1. srpnja započinju s prometovanjem.

Vozit će svake subote i nedjelje sa startom na Delti i to na liniji Rijeka – Marinići – Viškovo – Marčelji, dok je povratak iz Marčelja preko Garića – Saršona – Viškova do Delte. Linija je predviđena za prometovanje kroz cijelu godinu, ne samo preko ljeta, a Općina Viškovo na godišnjoj razini participira s 40 tisuća kuna.

Na taj se način omogućava veći standard života i zabave stanovnicima općine Viškovo, ali moguć je i obrnuti proces od kojeg će imati koristi ugostitelji s viškovskog područja. Moguće je naime da se i gosti iz Rijeke zadrže dulje u noći i na tom zanimljivom dijelu Primorja, poznatom upravo po razgranatosti ugostiteljske ponude. K tome, na taj se način povećava i sigurnost prometa – u slučaju konzumacije alkohola, ne mora se za upravljač osobnog automobila jer tu je – Autotrolejev bus. Novi vozni redovi i obavijesti o promjenama objavljeni su na web stranicama Općine Viškovo i KD Autotrolej.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.