Brojna događanja

Stvaranje brenda: I ove godine bogat program Mihoje za svačiji ukus

Sanja Gašpert

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



JELENJE Već tradicionalno, rujan je u općini Jelenje mjesec koji obiluje brojnim vjerskim, kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima, što se održavaju u sklopu proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika istoimene jelenjske župe i Dana Općine Jelenje, kojega mještani popularno nazivaju Mihoja. Ovogodišnji program Mihoje na su konferenciji za novinare najavili predstavnici organizatora – Općine Jelenje, Župe sv. Mihovila i Turističke zajednice Općine Jelenje.


– Kvalitetnom suradnjom između Općine Jelenje, Turističke zajednice i jelenjske Župe te uz pomoć brojnih udruga osmislili smo kvalitetan program za svačiji ukus. Dio programa je već održan, a do kraja mjeseca očekuju nas još brojna događanja na koja pozivamo naše mještane, ali i posjetitelje iz Rijeke i okolice. Ove godine osmislili smo i logotip koji krasi sve manifestacije koje se vežu uz Mihoju i tako počeli stvarati brend koji će iz godine u godinu biti sve prepoznatljiviji, kazao je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, najavljujući, između ostalog, svečanu sjednicu Općinskog vijeća, koja će biti održana u četvrtak, 28. rujna u 19 sati, a na kojoj će javnosti biti predstavljeni programi koji su realizirani u razdoblju nove vlasti, kao i najavljeni kapitalni projekti te će tradicionalno biti nagrađeni najbolji pojedinci i kolektiv koji doprinose razvoju jelenjskog kraja.Karmen Šikić iz jelenjske Turističke zajednice najavila je neka od događanja Mihoje, među kojima sajam domaćih proizvoda, brojne sportske turnire, susret dječjih folklornih skupina »Zatancajmo po domaći«, kao i feštu na kojoj će 30. listopada nastupiti Zlatko Pejaković. O vjerskom dijelu programa, koji počinje u srijedu 27. rujna misom koju za starije, bolesne i nemoćne župljane predvodi o. Marko Stipetić, vicerektor bogoslovije, govorio je jelenjski župnik, vlč. Ivan Milardović.

– U četvrtak će svetu misu na groblju, za sve pokojne župljane predvoditi vlč. Ivo Mičić. U petak, na sam blagdan sv. Mihovila, svetu misu u 8 sati predvodi vlč. Lovro Perić, župni vikar, a misu u 10.30 sati vlč. Matija Žugaj, župnik na Rukavcu. Svečanu koncelebriranu misu u 18.30 sati predvodi fra Vjenceslav Janjić, gvardijan samostana u Cerniku slavonskom, a na misi će pjevati HPD Tomislav iz Cernika slavonskog i župni zbor Sv. Mihovil Jelenje, kazao je vlč. Milardović. Dodao je kako će 1. listopada biti služena misa za početak školske i vjeronaučne godine, a dan kasnije u jelenjskoj crkvi bit će održan duhovni koncert u kojem nastupaju klapa HRM Sveti Juraj, Ivo Gamulin Gianni, Adriana Katić, Dina Krupić i Vokalna skupina KUD-a Zvir Jelenje.


– Svake godine sredstva od donacija za duhovni koncert namijenimo nekoj svrsi. Posljednjih godina bilo je to za izgradnju crkve u Podhumu, a ove godine sredstva su namijenjena liječenju mlade Marije Begović, djevojke koja boluje od neurofibromatoze, istaknuo je vlč. Milardović.




Novinarima se obratila i majka Marije Begović, Milka, koja je kazala kako su se iscrpile sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj te postoji nada za izlječenje u Njemačkoj, za što su potrebna dodatna financijska sredstva.


– Ovim putem pozivam sve koji mogu da pomognu i ujedno im i zahvaljujem, kao i organizatorima ovog koncerta. Oni koji mogu, sredstva za liječenje moje Marije mogu uplatiti na račun u Erste banci – IBAN HR 6824020063102899600, kazala je Milka Begović.