Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
20. siječnja 2020.
Senat Sveučilišta

Studentski smještaj u Rijeci poskupljuje, a zapravo pojeftinjuje?! Evo objašnjenja

Foto: I. TOMIĆ
Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 23. svibanj 2018. u 9:14 2018-05-23T09:14:00+02:00

Senat je jučer usvojio i prijedlog za pokretanje postupka za dodjelu počasnog doktorata (gradus doctoris honoris causa) hrvatskom književniku, kritičaru i fenomenologu kulture Igoru Mandiću

RIJEKA Senat Sveučilišta u Rijeci na jučerašnjoj je sjednici donio odluku o podizanje cijene smještaja u Studentskom naselju »Ivan Goran Kovačić«. Studenti će ubuduće smještaj u starom studentskom naselju mjesečno plaćati 25 kuna više nego do sada, a prema pojašnjenju rektorice prof. dr. Snježane Prijić Samaržija, zapravo se ne radi o poskupljenju, već o pojeftinjenju za studente.

– Rast cijene za 25 kuna mjesečno dogovoren je sa Studentskim zborom, a radi se o tome da će od sada studenti za jedinstvenu mjesečnu cijenu imati mogućnost neograničenog pranja rublja, dok su do sada plaćali žetone s kojima su mogli rublje oprati pet puta mjesečno, a jedan žeton su plaćali 15 kuna. Na zahtjev studenata i uz suglasnost Studentskog zbora, ovim se mjesečni troškovi studenata smanjuju jer će uz povećanja od 25 kuna moći prati rublje neograničen broj puta – pojašnjava rektorica.

Dosadašnje subvencionirane cijene smještaja u starom studentskom naselju kretale su se od 360 do 375 kuna mjesečno, ovisno o tome u kojem je objektu i kakvoj sobi smješten student.

Senat je jučer usvojio i prijedlog za pokretanje postupka za dodjelu počasnog doktorata (gradus doctoris honoris causa) hrvatskom književniku, kritičaru i fenomenologu kulture Igoru Mandiću. Prijedlog da se Mandić imenuje počasnim doktorom potekao je od Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Ujedno je usvojena i odluka o osnivanju poslijediplomskog specijalističkog studija za ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova čiji će nositelj i izvoditelj biti Filozofski fakultet.

Program će trajati godinu dana, a njegovim završetkom stjecat će se 60 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni specijalist upravljanja i vođenja odgojno-obrazovnom ustanovom.

Foto: I. TOMIĆ

Usvojen je i program cjeloživotnog obrazovanja Ekonomskog fakulteta »GDPR – opća uredba o zaštiti osobnih podataka« čijim će pohađanjem polaznici steći znanja iz područja GDPR-a, a moći će ga upisati polaznici sa srednjom stručnom spremom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.