Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
13. prosinca 2019.
Život sa smradom

'Strpljenju mještana Marčelja došao je kraj': Prijete novom blokadom centra za otpad Marišćina

Ilustracija arhiva NL
Ilustracija arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2018. u 12:33 2018-08-29T12:33:21+02:00

"Strpljenju mještana Marčelja u Općini Viškovo došao je kraj", poručili su danas iz Eko stožera Marišćina u otvorenom pismu upućenom županu Zlatku Komadini, riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu i viškovskim čelnicima.

- Svakodnevan smrad koji se širi sa područja ŽCGO Marišćina ponovno nas je i ovo ljeto, već sedmo po redu, zatvorio u naše domove. Vjerujemo da ovim našim tvrdnjama ne moramo prilagati posebne dokaze. Vjerujemo da su vam vaši suradnici prenijeli informacije s terena. Kao ugroženi mještani, prisiljeni smo nakon svega ponovno organizirati blokadu ŽCGO Marišćina. Očekujemo da i vi stanete iza nas, piše u otvorenom pismu.

Od Komadine traže da tamo održi govor kakav je održao i na prosvjednom skupu protiv LNG projekta.

- Očekujemo da napokon javno priznate da je projekt ŽCGO Marišćina loš i da pronađemo zajednički izlaz iz ovakve situacije. Poštovani župane, smatrate li i dalje da je naknadna pamet bolja nego nikakva? Smatrate li i da projekt ŽCGO Marišćina kao i projekt LNG mora udovoljiti „3E“ uvjetima i biti ekološki, ekonomski i energetski prihvatljiv mještanima Općine Viškovo? Smatrate li i dalje da nikad nije kasno zaustaviti loš projekt? Poštovani župane, ako Vam je stalo i do našeg zdravlja, pozivamo Vas da stanete iza nas isto onako kako ste stali u zaštitu mještana otoka Krka, dodaje se u pismu, u kojem se ne precizira kad će prosvjed biti održan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.