Nepopularna odluka

Što se sve mijenja? Doznajte koje stavke rastu na računima za vodu u Rijeci i koliko ćete više plaćati

Damir Cupać

Odlukom se mijenja fiksni dio osnovne cijene vodne usluge javne vodoopskrbe, varijabilni dio cijene vodne usluge javne vodoopskrbe i varijabilni dio cijene vodne usluge javne odvodnje 



RIJEKA Gradonačelnik Vojko Obersnel dao je suglasnost na novi cjenik Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija koji je na snazi od 1. travnja 2019. godine i zbog kojega će korsnici VIK-ovih usluga dobiti u svibnju račune do 14 posto više. Prema izračunu potrošnje od 10 kubika vode, kada je riječ o stambenim prostorima, cijena će narasti s 146 kuna na 165,4 kune, što je povećanje od 19 kuna.


Odlukom se mijenja fiksni dio osnovne cijene vodne usluge javne vodoopskrbe, varijabilni dio cijene vodne usluge javne vodoopskrbe i varijabilni dio cijene vodne usluge javne odvodnje – skupljanja otpadnih voda za sve kategorije korisnika. Fiksni dio osnovne cijene vodne usluge javne vodoopskrbe povećao bi se za sve korisnike za 4,35 kuna po korisniku pa bi postojeća cijena od 10,65 kuna iznosila 15 kuna po korisniku. Varijabilni dio cijene vodne usluge javne vodoopskrbe povećao bi se za stambene prostorije, stanovništvo i ostale poslovne prostorije za 0,29 kn po kubiku te bi umjesto sadašnjih 3,81 kuna iznosio 4,10 kuna po kubiku.


Varijabilni dio cijene vodne usluge javne vodoopskrbe za privredu – poslovne prostorije povećao bi se za 0,20 kuna po kubiku te bi umjesto sadašnjih 6,75 kuna iznosio 6,95 kuna po kubiku.




Varijabilni dio cijene vodne usluge javne odvodnje – skupljanja otpadnih voda, povećao bi se za 0,96 kn po kubiku te bi umjesto sadašnje 1,54 kune iznosio 2,50 kuna po kubiku za korisnike stambenih prostorija, stanovništvo i ostale poslovne prostorije.


Više u tiskanom izdanju Novog lista…