HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

Staničić: Burić se odrekao Tuđmana, a Obersnel je neodgovoran

Damir Cupać

Kristjan Staničić, Foto: S. DRECHSLER

Kristjan Staničić, Foto: S. DRECHSLER

Imam više energije od Obersnela, Burića, Bukše i ostalih protukandidata. Rijeka nam je na prvom mjestu, za razliku od njih kojima su na prvom mjestu pojedinci, rekao je Staničić



RIJEKA – Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kristjan Staničić u finišu pred prvi krug lokalnih izbora ocijenio je da je njegova kampanja bila konstruktivna zbog toga što je građanima nudio program i rješenja za njegovo provođenje kako bi se preokrenuli negativni gospodarski i demografski trendovi u Rijeci.


– Rijeka stagnira godinama, znam da možemo bolje i zbog toga sam se kandidirao.


Kao kandidat iz realnog sektora navikao sam da se od mene traži rezultat i obećavam da ću taj rezultat i ostvariti.




Vojko Obersnel je cijelo vrijeme pokušavao skrenuti pozornost s nerealiziranih projekata i svih negativnosti njegove vlasti na ideološke teme, plašeći neopravdano građane nekakvim konzervativnim revolucijama. To je nevjerodostojno i neodgovorno ponašanje, ocijenio je Staničić.


Dodao je i da se suprostavio onima koji su HDZ napali, a danas trguju s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom i odriču ga se, iako su mu prije četiri godine htjeli spomenik podići.


– Da, mislim na Hrvoja Burića koji je obnašao sve važne funkcije u stranci, a optužio nas je da držimo ljestve SDP-u. Ja i ljudi koji su moji zamjenici i kandidati na listi za Gradsko vijeće nismo sigurno nikome držali ljestve jer smo mi rezultat transformacije stranke.


On je prošle godine napustio HDZ nakon što je 12 godina bio u predsjedništvu, izabravši svoj put. Nekorektno je od Burića da se tako odnosi prema svojim bivšim stranačkim kolegama. Mi stav o Franji Tuđmanu nećemo promijeniti i ponosni smo na sve što je on napravio u ključnom razdoblju hrvatske povijesti, izjavio je Staničić.


HDZ-ov kandidat za gradonačelnika naglasio je da su za njega svi građani jednaki i da je zbog toga uvjeren da će ući u drugi krug i na kraju pobijediti Obersnela.


– Istraživanja javnog mnijenja pokazala su da su birači prepoznali naš program i da vjeruju da smo ga spremni realizirati.


Nudimo težak, ali zakonit rad koji će rezultirati iskoracima grada u svakom smislu.


Želim služiti građanima Rijeke i menadžerski upravljati njihovim novcem kao čovjek koji poštuje njihov novac jer je cilj pokrenuti gospodarstvo i zaustaviti negativne demografske trendove.


Imam više energije od Obersnela, Burića, Bukše i ostalih protukandidata. Rijeka nam je na prvom mjestu, za razliku od njih kojima su na prvom mjestu pojedinci.


I nisam krenuo u kandidaturu zbog statusa, i dalje ću živjeti u stanu od 60 kvadrata, krenuo sam zbog toga što želim da ovaj grad koji svi volimo krene naprijed, tamo gdje mu je mjesto, zaključio je Staničić.