ESI

Europske sveučilišne igre: Medalje za hrvatske judašice i plivače

Hina



Hrvatske judašice su na Europskim sveučilišnim igrama u Rijeci u nedjelju osvojile dvije zlatne i jednu brončanu medalju, Beata Guszak u kategoriji do 48 kilograma i Tena Šikić u kategoriji do 57 kilograma popele su se na najviše postolje, dok je Ana Kokeza u kategoriji do 63 kilograma osvojila broncu.


Na bazenu Kantrida održana su plivačka natjecanja, studentica Sveučilišta u Zagrebu Cindy Šoštarić osvojila je brončanu medalju u utrci na 100 metara prsno, dok su u konkurenciji plivača s invaliditetom hrvatski predstavnici ukupno osvojili 14 odličja, sedam zlatnih, šest srebrnih i jednu brončanu.


U nedjelju su se u Rijeci održala i četvrtfinalna natjecanja u košarci »tri na tri«, a od hrvatskih ekipa u polufinale muškog turnira plasiralo se Sveučilište u Splitu koje je sa 14-6 svladalo kolege iz Rijeke. U ženskoj konkurenciji u četvrtfinalu su igrale dvije hrvatske ekipe, ali obje su izgubile, Split je sa 7-16 izgubio od Litvanskog sportskog sveučilišta, dok je Rijeka izgubila od Bordeauxa sa 12-17.