Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
18. siječnja 2020.
Slučaj štikla

Socijaldemokratski forum žena osudio Obersnelov nasilnički ispad: 'Takvo ponašanje užasava'

Foto NL
Foto NL
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2019. u 17:09 2019-07-13T17:09:02+02:00

RIJEKA Socijaldemokratski forum žena osvrnuo se na incident u riječkom Gradskom vijeću, u kojem je gradonačelnik Vojko Obersnel grubo, nasilnički i seksistički verbalno napao vijećnicu HDZ-a Ivonu Milinović.

Svoju nasilničku epozodu završio je riječima: »Dajte se koncentrirajte, ili ste opet na visokim štiklama pa to utječe na vaše raspravljanje?!«.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Saznavši iz medija za incident koji se dogodio u riječkom gradskom vijeću, prema kojem je gradonačelnik Rijeke neprimjereno reagirao na vijećnicu oporbene stranke, Ivonu Milinović, Socijaldemokratski forum žena ističe kako osuđuje svaku vrstu napada, verbalne agresije i obezvrijeđivanja žena, bez obzira s koje strane političkog spektra dolazilo.

Koliko je nužno djelovati na iskorjenjivanju nasilja svake vrste u obitelji, na radnom ili javnom mjestu, ističemo kako ni politika nije i ne smije biti izuzeta iz toga.

Svijet i Hrvatska su se već puno puta osvjedočili koliko su političarke izložene seksističkim komentarima, napadima, pa sve do najekstremnijih i najstrašnijih slučajeva njihova ubojstva.

Takva ponašanja, osim što užasavaju, šalju svima i poruku da ženama u politici nije mjesto.

Stoga Forum žena naglašava kolegama, političarima i dužnosnicima da je pristojna komunikacija prema ženama i muškarcima jednako bitna kao i pošten, korektan i marljiv rad.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a, kao što vam je poznato, nije imao, nema i neće imati dvostruka mjerila u osudi seksizma i iskazivanja rodnih stereotipa, bez obzira o kome se radi, bio to njihov stranački kolega ili bilo tko drugi, kao i što će zastupati prava žrtve napada bez obzira iz koje političke opcije ona dolazi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.