Lounge hostel Carnevale

Soba s pogledom na Korzo: Na Jadranskom trgu otvoren hostel za mlade

Alenka Juričić Bukarica

Gostima je na raspolaganju 30 kreveta u osam novouređenih soba, dnevni boravak i pet kupaonica, kaže vlasnik Miljenko Babić

RIJEKA Od četvrtka Rijeka službeno ima još jedan hostel. Naime, u samom centru grada, točnije na Jadranskom trgu s radom je započeo Lounge hostel Carnevale, novi smještajni objekt koji će svakako odlično nadopuniti ponudu smještaja u gradu s obzirom na velik broj mladih ljudi koji posjećuju grad na Rječini. Sada će tako, uz hostel na Pećinama, gosti na raspolaganju imati i 30 kreveta te prekrasan pogled iz soba u samom centru grada, vrlo blizu autobusnog i željezničkog kolodvora i riječke luke.   

Tristo kvadrata




Kako se novi hostel nalazi u »centru centra«, na trećem katu zgrade, neke od njegovih soba gledaju na Jadranski trg, dio pak »s visoka« gleda na samo Korzo koje se pred gostima prostire kao na dlanu. Vlasnik Lounge hostela Carnevale je Miljenko Babić koji nam je, govoreći o tome zbog čega se upustio u ovu poslovnu avanturu, kazao kako vjeruje da hostel može poslovati tijekom čitave godine.



– Već prvi gosti, dvojica Amerikanaca i jedna djevojka iz Austrije, su prvo pitali za internet, istaknuo je vlasnik novog hostela dodajući kako su prvi gosti ovaj objekt našli na info-kiosku riječke Turističke zajednice. I ostali oduševljeni prostorom i uređenjem, ali i domaćinom. Doznali smo, pala je i prva manća. Vjerujemo, prva od mnogih.



– U turizmu radim već više od 25 godina i uvidio sam da u Rijeci ima prostora za takav sadržaj te sam krenuo u realizaciju. Uređenje i rješavanje papirologije je trajalo oko pet mjeseci. Uredili smo osam soba, od čega šest dvokrevetnih i dvije spavaonice s krevetima na kat. Sveukupno se radi o 30 kreveta. Osim toga, hostel ima dnevni boravak za druženje i odmor gostiju, kao i pet zasebnih kupaonica u kojima gosti mogu imati svoju intimu za razliku od nekih hostela u kojima u jednoj prostoriji imaju više tuš kabina i umivaonika, rekao je Babić otkivajući kako je investicija stajala oko pola milijuna kuna. Cjelokupan hostel ukupno ima oko 300 četvornih metara i uređen je ustvari u prostoru nekadašnjeg stana u Babićevu vlasništvu te još jednog poslovnog prostora koji je uzeo u zakup te povezao u jedinstvenu cjelinu.   

Informacije na netu




U hostelu nude uslugu noćenja, dok zbog složenijih uvjeta te ograničenog prostora kuhinja nije uređena tako da se gostima ne nudi doručak.


– Nismo se upuštali u tu investiju, međutim, vjerujem da i ovako ima turista koji će tražiti smještaj. Očekujem da će nam većinu gostiju činiti mladi ljudi, no isto će tako ovdje smještaj po povoljnoj cijeni moći dobiti i gosti koji, naprimjer, dođu u Rijeku na neki zdravstveni pregled ili koji žive na otoku pa se ne mogu drugačije organizirati nego moraju prespavati u gradu, dodao je Babić. Inače, za sada se hostel promovira preko svoje internetske stranice i društvenih mreža.



Cijene smještaja se kreću od 130 kuna u spavaonici do 250 kuna u dvokrevetnoj sobi (single use). U to su uključeni posteljina i ručnici, ali i besplatan bežični internet koji gosti mogu koristiti.