Politička kakofonija

Sjednica Gradskog vijeća Rijeke: SDP-ovac Prica za negativnu klimu optužio Novi list, HDZ-ovac Božanić nazvao ga komunistom

Damir Cupać

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Vuk Prica je nazvao Frankov odgovor Obersnelu sramotnim zbog toga što se koristio imenom fra Serafina. Ustvrdio je da je to kod njega izazvalo fizičku mučninu, a zaključio je razmišljanjem da je Novi list bio i ostao, a da se glavni urednici mijenjaju



Tijekom izvješća gradonačelnika Vojka Obersnela o polugodišnjem radu rasprava je pokazala da polako ulazimo u izborno vrijeme.


Takva retorika na sjednici Gradskog vijeća opet je izvučena, u vijećnici je uglavnom vladala politička kakofonija pa je predsjednica Gradskoga vijeća Dorotea Pešić Bukovac ocijenila da je sreća da će se održati samo još jedna sjednica do raspuštanja gradskoga parlamenta.


Vesna Buterin koja je godinama upozoravala na štetan ugovor s Raiffeisen bankom za zemljište na Preluku dobila je satisfakciju jer je gradonačelnik Obersnel priznao da danas najvjerojatnije ne bi potpisao takav ugovor.




No, on se pravdao već iznesenim argumentima tipa da je lako biti general poslije bitke, da je u to vrijeme počela gospodarska kriza, i tako i tome slično.


A onda su se probudili SDP-ovci, ovaj put Vuk Prica, koji je imao potrebu za negativnu klimu optužiti Novi list i glavnog urednika Roberta Franka.


Ovaj je gradski vijećnik nazvao Frankov odgovor Obersnelu sramotnim zbog toga što se koristio imenom fra Serafina. Ustvrdio je da je to kod njega izazvalo fizičku mučninu, a zaključio je razmišljanjem da je Novi list bio i ostao, a da se glavni urednici mijenjaju.


Teo Božanić (HDZ) poručio je njemu i njegovim kolegama doskočicom: »Sve se mijenja, vi ste isti – ostali ste komunisti«.