Širi se područje riječkog besplatnog bežičnog interneta, objavljeno koje su nove lokacije

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



Područje besplatnog bežičnog interneta Grada Rijeke prošireno je s 11 novih pristupnih točaka. Grad Rijeka objavit će sve detalje na press konferenciji najavljenoj u utorak, no već je poznato koje su nove lokacije na kojima će Riječani moći besplatno surfati. 


Područje pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu sada je, naime, prošireno, između ostalog, na Kružnu ulicu i prostor Matice umirovljenika.


Sustav proširenja besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke financiran je sredstvima Europske komisije, u okviru inicijative Europske komisije WiFi4EU Besplatni Wi-Fi za građane Europe.




Cilj WiFi4EU inicijative je osigurati kvalitetan besplatan pristup Internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, objekti javne uprave, knjižnice i zdravstveni centri na cijelom području Europske unije.


Prvo područje pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke postavljeno je 2007. godine u centru grada, a do danas je postavljeno ukupno 136 pristupnih točaka.


Ukupna površina područja pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke, uključujući i područje prošireno u sklopu WiFi4EU inicijative je 250.000 m2.