Bura znanja

Šesteronožni robot pauk za lakše učenje mladih

Andrej Petrak

Tim inženjera, ekonomista i umjetnika iz udruge Bura Znanja pokreće crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju STEMI platforme i proizvodnju multimedijalnih obrazovnih sadržaja



RIJEKA Tim inženjera, ekonomista i umjetnika iz udruge Bura Znanja pokreće crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju STEMI platforme i proizvodnju multimedijalnih obrazovnih sadržaja. Prvi projekt je šesteronožni robot pauk, koji služi kao obrazovni alat za učenje elektronike, robotike i programiranja.


STEMI projekt usmjeren je na popularizaciju znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, u obrazovnim ustanovama i društvu, kako bi promijenili način na koji se educiraju mladi iz prirodoslovnih područja.


Pomoću projekata poput robota pauka, kojim je moguće upravljati pomoću pametnog telefona, voditelji projekta žele pokazati kako učenje može biti inovativno i zabavno.




 - Najviše učimo stvarajući samostalno. Svi su sposobni za to, a znanje treba biti dostupno svima, zato smo osmislili platformu otvorenog tipa, poručio je Marin Trošelj, jedan od osnivača STEMI-a.


Cilj im je putem crowdfunding kampanje prikupiti 16.000 dolara, što bi bilo dovoljno za izgradnju platforme i proizvodnju multimedijalnih sadržaja.


Kampanji se moguće priključiti na webu igg.me/at/stemi, a više informacija o projektu na:  www.stemi.education i facebook.com/stemi.education.