Humanitarno druženje

Radio Rijeka, “Sovice”, Novi list i Caffe bar Nad Urom pjevali za Slavoniju

Slavica Mrkić Modrić

Svako je imao svoje zaduženje – ekipa caffea Nad Urom, koja je osim inicijative dala i određeni postotak dnevnog utrška, Radio Rijeka i njezin podmladak svima znan kao Studentska Radio Sova, koji su i pjevali i organizirali i Novi list, koji je došao i statirao



Prikupljenih šest tisuća kuna, doznajemo od Alide Diminić, alfe i omege caffea Nad urom, tijekom jučerašnjeg dana utrošeno je na kupnju gumenih čizama, rukavica, lopata, zaštitnih sredstava protiv ujeda komaraca, kave, vegete i pelena, ali će kombi krenuti put Slavonije natovaren još i hranom i igračkama. Pa, sretan i raspjevan put!



A sad, kako je bilo? Ljudi dragi, kako kome, ali većini super jer da nije tako, ne bi dupkom puna Ura pjevala cijelu večer u glas, i ne bi bilo ni toliko smijeha, ni toliko pljeska koliko je bilo. A bilo je bogme kao da su uskrsnuli i Janis Joplin, i Kurt Cobain, i mnogi drugi što pjevaju tamo negdje »gore«, a onda im se pridružili i svi ostali koji u sferi domaćeg i svjetskog rocka nešto znače. Ovi koji su pjevali Nad Urom, kao i oni koji su ih došli slušati, značili su puno Slavoniji, i možda nekom cifra od 6 tisuća kuna (3450 kuna od prodanih ulaznica i 2550 od utrška večeri), ne znači puno jer su, opet kako bi mi Primorci rekli »z velin mišon načinjeni«, ali čovjeku u nevolji itekako znači. Spomenuti iznos upotrijebit će se za kupnju najpotrebnijih namirnica i artikala za ljude pogođene poplavama, a sva prikupljena roba bit će, o trošku i aranžmanu caffe bara Nad Urom, tijekom današnjeg dana odvezena u Slavoniju. 


Za one koje zanimaju detalji, još ćemo reći da je humanitarne karaoke otvorio Mario Lipovšek Battifiaca pjesmom »Mala truba« Damira Urbana, spomenuvši da su na play listi Urban i Laufer najbolje kotirali, da su »Sove« nenadmašne i u talentu i u zalaganju, da nije bilo bitno ni tko pjeva, ni što pjeva, da je Albert Petrović, šef glazbene redakcije Radio Rijeke pokazao da kad čovjek zna – zna, da je večer zatvorio nastup djevojaka iz akustičnog dua Pink & The Brain, i da se lift za »dolje« trebao i stvarno, i simbolično čekati do zore.