Zabavno natjecanje

Ivana Puškarić svjetska je rekorderka u puckanju pucketajuće folije

Andrej Petrak

Foto Vladimir Mudrovčić

Foto Vladimir Mudrovčić

U konkurenciji šezdesetak natjecatelja najbolje vrijeme od 13 minuta i dvije sekunde ostvarila je Ivana Puškarić iz Rijeke. Drugoplasirana je Heidi Pavlović, a treća je Ivana Baričević



Prvo svjetsko humanitarno prvenstvo u puckanju pucketajuće folije podjednako je oduševilo natjecatelje i publiku koja se u velikom broju okupila u riječkom Klubu mladih. U konkurenciji šezdesetak natjecatelja najbolje vrijeme od 13 minuta i dvije sekunde ostvarila je Ivana Puškarić iz Rijeke, koja je time postigla i novi svjetski rekord u puckanju pucketajuće folije.


Drugoplasirana je Heidi Pavlović s 13 minuta i 58 sekundi, a treće vrijeme ostvarila je Ivana Baričević s 15 minuta i 40 sekundi. Dominaciju žena na ovom zanimljivom i neuobičajenom natjecanju potvrdila je Maja Mirković, koja je osvojila posebni pehar, umjetnički dizajniran od pucketajuće folije, za jedinu kompletno ispuckanu foliju.


Pobjednica Ivana Puškarić ugodno se iznenadila da je upravo njezino vrijeme, vrijeme novog svjetskog rekorda te je obećala da će do idućeg natjecanja marljivo trenirati. Prva nagrada donijela joj je bačvicu piva od pet litara, koju je odmah podijelila s prijateljima i navijačima- Drugonagrađena dobila je pet četvornih metara Wrap Bubble pucketajuće folije, dok je treća nagrada nosila piće i glazbenu želju po izboru.




Imajući u vidu  veliki broj humanitarnih događanja u organizaciji udruge Klub mladih Rijeka, članovi kluba odlučili su organizirati ovo jedinstveno natjecanje kako bi dodatno motivirali građane, medije a naročito mlade za sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Kompletan iznos od simbolične kotizacije namijenjen je Dječjoj bolnici Kantrida, a prikupljeno je nešto više od tisuću kuna. Odlična zabava, napeto natjecanje i izvrsna atmosfera poticaj su za što skorije održavanje drugog svjetskog prvenstva u puckanju,  organizatori s obzirom na velik interes  očekuju da će puckanje postati i službeni natjecateljski sport u kojem puckanju i zabavi nema granica.